CHP İl Başkanı Ünal Ateş Kahramanmaraş Neden Sürekli Geriye İtiliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, Kahramanmaraş PTT Başmüdürlüğü’nün kapatılarak Gaziantep PTT Başmüdürlüğü’ne bağlanmasına sert tepki gösterdi.

Ateş, söz konusu kararın tesadüfi olmadığını belirterek, Kahramanmaraş’ın uzun yıllardır sistematik biçimde geri plana itildiğini savundu.

“Yönetim Gücü Bir Bir Elimizden Alınıyor”

Kahramanmaraş’ta geçmiş yıllarda birçok bölge ve başmüdürlüğün kaldırılarak farklı illere taşındığını hatırlatan Ateş, PTT Başmüdürlüğü kararının bu sürecin devamı olduğunu ifade etti. Ateş, “Bugün PTT Başmüdürlüğü’nün Gaziantep’e bağlanması, yıllardır süregelen yanlış politikanın yeni bir örneğidir. Şehrimiz adım adım yönetim gücünden ve kurumsal kimliğinden uzaklaştırılmaktadır” dedi.

“En Fazla Desteği Veren Şehir, En Çok Geri Bırakılan Şehir”

Kahramanmaraş’ın yaklaşık 24 yıldır AK Parti iktidarına en yüksek siyasi desteği veren illerden biri olduğunu vurgulayan Ünal Ateş, buna rağmen kentin hak ettiği yatırımları alamadığını dile getirdi. Ateş, “Bu kadar desteğe rağmen Kahramanmaraş bugün çevre illerle rekabet edemeyecek hale getirilmiştir. Beklenen yatırımlar yapılmamış, şehir bir türlü yaşanabilir bir noktaya taşınmamıştır” ifadelerini kullandı.

“Su Gidiyor, Uçak İnmiyor, Kurumlar Taşınıyor”

Kentin temel sorunlarına dikkat çeken Ateş, Kahramanmaraş’ın su, ulaşım ve kamu hizmetleri alanlarında ciddi sıkıntılar yaşadığını söyledi. Ateş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kahramanmaraş su sıkıntısı yaşarken, şehrimizin suyu Gaziantep’e gönderiliyor. Kentimize uçak inemez hale gelmiş, seferler Gaziantep’e yönlendirilmiştir. Şimdi de PTT Başmüdürlüğü elimizden alınmıştır. Bu tablo, Kahramanmaraş’ın nasıl görmezden gelindiğinin açık bir göstergesidir.”

“Kahramanmaraş Sahipsiz Değildir”

Açıklamasının sonunda iktidara seslenen Ünal Ateş, şu sözlerle tepkisini sürdürdü:

“AKP iktidarına açıkça soruyoruz: Kahramanmaraş size ne kötülük yaptı? Bu şehir neden sürekli geri plana itiliyor, neden cezalandırılıyor? Kahramanmaraş sahipsiz değildir. Bu adaletsiz ve ayrımcı yaklaşımın takipçisi olmaya devam edeceğiz.”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş Saadet Partisi İl Başkanlığı’nda Bayrak Değişimi
Milletvekili Karakoç: Deprem Bölgesindeki Çiftçinin Krediye Erişimi Engellenmemeli
Karatutlu AK Parti’ye Katıldı Milletimizin İstikrar İradesiyle Bu Yoldayım

Siyaset Haberleri