Asya’dan Anadolu’ya Biz Sergisi Gaziantep’te Sanatseverlerle Buluştu

Vahid Novruzov, yağlı boya eserlerinden oluşan “Asya’dan Anadolu’ya Biz” isimli resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Dr. Öğr. Üyesi olan Novruzov, sergi açılışında yaptığı konuşmada Gaziantep’in yalnızca bir şehir değil, farklı kültürlerin ve sanatın iç içe geçtiği önemli bir medeniyet merkezi olduğunu söyledi.

“SANAT, KARDEŞLİK BAĞLARINI GÜÇLENDİRİYOR”

Sanatın toplumlar arasında güçlü bir köprü kurduğunu vurgulayan Vahid Novruzov, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kardeşlik bağlarının sanat aracılığıyla daha da güçlendiğini ifade etti.

Kültür ve sanat alanındaki iş birliklerinin iki ülke arasındaki köklü bağları geleceğe taşıyan en önemli unsurlar arasında yer aldığını belirten Novruzov, Gaziantep’in tarihi dokusundan, kültürel mirasından ve insanlarının misafirperverliğinden etkilendiğini dile getirdi.

Novruzov, “Gaziantep’te geçmiş ile bugünün iç içe geçtiğini, sanatın ise bu zengin ruhu en güçlü şekilde yansıttığını gördüm” dedi.

Sergi için davette bulunan Aslı Özen’e teşekkür eden sanatçı, Azerbaycanlı akademisyen Muhammed Aliyev ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

SANKO’YA SANAT TEŞEKKÜRÜ

Vahid Novruzov, sanata ve sanatçıya verdiği destek nedeniyle SANKO Holding ve SANKO Sanat Galerisi yönetimine teşekkür etti.

SANKO’nun sanata verdiği desteğin yalnızca Gaziantep için değil, bölge kültür hayatı açısından da önemli katkılar sunduğunu ifade eden Novruzov, galerinin yurtiçi ve yurtdışından sanatçıları bir araya getirmesinin büyük önem taşıdığını söyledi.

Sanatın evrensel bir dil olduğuna dikkat çeken sanatçı, kültür ve sanat faaliyetlerinin toplumların kimliğine değer kattığını ve toplumsal birlikteliği güçlendirdiğini kaydetti.

“ESERLERİ DUYGULARINIZLA SİNDİRİN”

Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Muhammed Aliyev de, Vahid Novruzov’un sanatını uzun zamandır bildiğini ancak ilk kez yüz yüze görüşme fırsatı bulduğunu belirtti.

Aliyev, “Vahid Novruzov’un eserlerini anlatmaya gerek yok. Sergiyi yalnız gözlerinizle değil, duygularınızla sindirin” ifadelerini kullandı.

364 SERGİDE 729 SANATÇIYA EV SAHİPLİĞİ

Cengiz Halil Çiçek ise galerinin sanatçılar ile sanatseverler arasında önemli bir köprü görevi üstlendiğini belirterek, bugüne kadar 364 sergide 729 sanatçıya ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Muhammed Aliyev, SANKO Holding adına “Zeugma Fırat’ın Gerdanlığı” isimli yayını Vahid Novruzov’a takdim etti.

Sergi açılışına resim öğretmenleri, üniversite öğrencileri, sanatçılar ve sanatseverler katıldı.

10 HAZİRAN’A KADAR ZİYARETE AÇIK

SANKO Park AVM üçüncü katta yer alan “Asya’dan Anadolu’ya Biz” isimli yağlı boya sergisi, 10 Haziran 2026 tarihine kadar her gün 12.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

VAHİD NOVRUZOV KİMDİR?

Vahid Novruzov, 1980-1986 yılları arasında Azim Azimzade Devlet Ressamlık Okulu’nda eğitim aldı. Hafız Memmedov atölyesindeki çalışmalarının ardından 1993 yılında Azerbaycan Güzel Sanatlar Akademisi’nden mezun oldu.

Daha sonra Rusya Federasyonu’nda V. V. Grigoryerv atölyesinde çalışmalarını sürdüren sanatçı, 1995-2000 yılları arasında mezun olduğu okulda öğretim görevlisi olarak görev yaptı.

2001 yılından bu yana Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü’nde görev yapan Novruzov, yurtiçi ve yurtdışında çok sayıda kişisel ve karma sergiye katıldı.

Sanatçının eserleri; Türkiye, Azerbaycan, Almanya, Avusturya, Bulgaristan, Kanada, Yunanistan, Avustralya ve Macaristan başta olmak üzere birçok ülkedeki müze ve özel koleksiyonlarda yer alıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

Kahramanmaraş’ta Hafız Ali Görgel Efendi Dualarla Anıldı
Asırlık Miras Ceyhan Köprüsü’nde Restorasyonda Sona Yaklaşıldı
Kahramanmaraş Etnospor Festivali’nde Yoğun İlgi Görüyor

Kültür Sanat Haberleri