Zehirlenme vakasından sonra KASKİ'den flaş karar!

Zehirlenme vakasından sonra KASKİ'den flaş karar!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Eylül 2016 15:55
Zehirlenme vakasından sonra KASKİ'den flaş karar!

Elbistan'da geçtiğimiz hafta meydana gelen ve 45 bin kişinin zehirlenme şüphesiyle hastaneye başvurmasına sebep olan içme suyundaki kirliliğin giderilmesi için KASKİ çalışmalarına devam ediyor. 

KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok'un görevden alınmasının ve yerine vekaleten KASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Uzunlar'ın atanmasının ardından, KASKİ Elbistan'da meydana gelen üzücü vakanın telafisi için çalışıyor. Elbistan içme suyu şebekesinde süper klorlama yapma kararı alan KASKİ, 50 metreküpe kadar olan su borcu faturalara yansıtılmacak. 

Sulardaki dezenfekte çalışmalarından dolayı suların 5 dakika aktıktan sonra içilmesinin sağlık açısından önemli olduğunu geçtiğimiz günlerde kamuoyu ile paylaşan KASKİ, bu çalışmadan dolayı harcanacak olan suyun borcunu faturaya yansıtmayacak. Vatandaş, fazla akıttığı suyun parasını ödemek durumunda bırakılmayacak. 

Elbistan merkezde 26 Ağustos tarihinde gece saatlerinde meydana gelen içme suyundaki kirlilik 45 bin vatandaşın zehirlenme şüphesiyle hastanelere akın etmek zorunda bırakmıştı. Olay yerinde inceleme yapan Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş milletvekilleri olayın çözüme kavuşturulması için gece gündüz çalıştı. 

Ortadaki mağduriyeti gidermek adına çaba sarf eden KASKİ, klorlamadan dolayı akıtılan suların parasını faturaya yansıtmayacak. 

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.