Yalanlara itibar etmeyin

Yalanlara itibar etmeyin

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Nisan 2017 08:38
Yalanlara itibar etmeyin

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, “Bir dönem İçişleri Bakanlığı yapan, polisin, jandarmanın amiri olan Meral Akşener, polisimizi, askerimizi şehit edenlerle aynı yere nasıl bakabilirler? Bunun vicdana, insafa sığan bir yanı var mı? Asla yok” dedi.

Onikişubat Belediyesi tarafından yaptırılan Döngele İmam Hatip Ortaokulu temel atma törenine katılan Başbakan Yardımcısı Kaynak, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunup, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi hakkında vatandaşlara hitap etti.

 “Yalanlara itibar etmeyin. Biz bu anayasa ile neyi değiştirmek istiyoruz? Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi olsun. Güçlü bir meclis olsun. Millet kimi seçtiyse, milleti o yönetsin istiyoruz” diyen Kaynak, referandum için ‘hayır’ kampanyası yürüten Meral Akşener’i de eleştirdi. Kaynak, şöyle konuştu:

“İçişleri Bakanlığı yapmış, devletimize hizmet etmiş, Meclis Başkanvekilliği yapmış Meral Akşener hanımefendiye söylüyorum. Nasıl olabilir? Meral Akşener Hanımefendi ve ona destek verenler, Kandil’dekilerle aynı noktaya bakabilirler mi? Türkiye’deki Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ile FETÖ aynı şeyi söyleyebilir mi? PKK’nın partisi HDP ile CHP Diyarbakır’da ortak program yapabilirler mi? Biz asla ‘anayasa hayır diyen hain’ demedik. Ama diyoruz ki bu anayasaya en çok karşı çıkan terör örgütleridir. Bu anayasa en çok engel olmak isteyenler terör örgütleridir. Türkiye düşmanlarıdır. Bunu açıklıkla söylüyoruz. Biz artık söylenen yalanlara cevap yetiştirmeye utanıyoruz. Allah inşallah hidayet verir onlara. Ama şunu söylemek istiyorum. Bir dönem İçişleri Bakanlığı yapıp, polisin, jandarmanın amiri olan Meral Akşener, polisimizi, askerimizi şehit edenlerle aynı yere nasıl bakabilirler. Bunun vicdana insafa sığan bir yanı var mı? Asla yok. Eğer biri doğru yapıyorsa diğeri yanlış yapıyordur. Her ikisi doğru olamaz bunun.”

“BU ÜLKE İÇİN GÖZÜNÜ KIRPMADAN CAN VERECEK ÜLKÜCÜ KARDEŞLERİMİN TÜRKİYE DÜŞMANLARI İLE AYNI ÇİZGİDE OLMALARINI YAKIŞTIRAMIYORUM”

PKK liderlerinin mesajlarında ülkeyi kan gölüne çevirme talimatları verdiğini dile getiren Kaynak, “Referandumu asla yaptırmayın, ülkeyi kan gölüne çevirin diyen PKK liderlerinin mesajlarını biliyorum ben. Hatta DEAŞ liderlerinin mesajlarını biliyorum. DEAŞ’ın sözde halifesi aklınca fetva yayınlıyor. Bu ülke için gözünü kırpmadan can verecek ülkücü kardeşlerimin bazılarının, Türkiye düşmanları ile aynı çizgide olmalarını yakıştıramıyorum. Açıkça da söylüyorum. Doğru bir tanedir, iki tane olmaz. Net olarak söylüyoruz. Diyoruz ki, bu ülkede başbakanların indirilip idam sehpasına gönderildiğini görmedik mi? Başbakanların muhtıra ile gönderildiklerine şahit olmadık mı?. Yerine üçer beşer aylık hükümetler kurulduğuna şahit olmadık mı?. Bu ülkede Sincan sokaklarında tankların yürütülüp Erbakan’ın istifaya zorlandığına şahit olmadık mı? Bakın biz 1995 seçimlerinde Refah Partisi birinci parti olmuştu. DSP dördüncü parti olmuştu. Ama milletin iktidar yetkisi vermediğine Demirel hükümet kurma yetkisi verdi, başbakanlık verdi. Bu mudur demokrasi? Biz bunların hepsini yaşadık ve milletimizin kahramanlığı ile atlattık.”

“MİLLETİMİZ SON 200 YILIN EN ÖNEMLİ KARARLARINDAN BİRİ İÇİN SANDIĞA GİDECEK”

Tek gayelerinin bu ülkenin yarınları olan gençlere, sağlam bir yönetim sistemi sunmak olduğuna vurgu yapan Kaynak, sözlerini şöyle tamamladı:

“Ama şu yavrularımıza, aklımızın yettiğince sağlam bir sistem kavuşturmazsak, hem bu dünyada siz bunun hesabını sorarsınız, hem de öbür dünyada rabbimize hesap veremeyiz. Bu iş Devlet Bahçeli, Meral Akşener çekişmesi değil. Bu iş Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu çekişmesi değil. Herkes siyasetinin hayrını görsün, herkes aklının da hayrını görsün. Ama Allah o aklı bize ibret alalım diye veriyor. Nasıl olabiliyor, bir kadın bakanımızın üzerine atla itle saldıranlarla benim Ülkücü kardeşim asla aynı şekilde düşünemez. Asla öyle hareket edemez. Parti içerisindeki çekişmenin cezasını milletimizin çocuklarına çektiremeyiz. Biz bu okulları yapacağız. Biz bu yolları, suları, köprüleri yapacağız. Bunlar sizin paralarınızla yapılıyor. Amma velakin milletimin geleceğini emin ellere bırakmazsak bunun hesabını veremeyiz. O sebeple 16 Nisan önemli. Milletimiz son 200 yılın en önemli kararlarından birini vermek için sandığa gidecek. Herkes özgür. Bu anayasaya ‘evet’ demek kimsenin partisine görüşüne destek olmak demek değil. Sisteme evet demek.. Bu duygularla huzurlarınızdan ayrılırken, belediye başkanımız ve çalışma arkadaşlarına yürekten teşekkür ediyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.