Ünal canlı yayında soruları cevapladı! Dikkat çeken muhalefet çıkışı

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı, Mahir Ünal, Ülke TV ve Aksu TV ortak yayınında gündeme ilişkin soruları cevapladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Nisan 2020 17:56
Ünal canlı yayında soruları cevapladı! Dikkat çeken muhalefet çıkışı

Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadeleden Türkiye'nin komşularına ve diğer ülkelere yaptığı yardımlara, muhalefetin eleştirilerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasına kadar birçok konuya değindi.

koronavirüsle mücadeleye ilişkin bir soru üzerine Ünal, dünyanın daha önce de birçok salgın gördüğünü ancak bu salgının insanoğlunun ortak bir riskle karşı karşıya kaldığı bir durum olduğunu belirterek, "Her ülkenin hem ulusal ölçekte hem yerel ölçekte hem de küresel ölçekte bu mücadelenin bir parçası olması gerekiyor." diye konuştu.

Türkiye'nin komşularına ve diğer ülkelere yaptığı yardımlara yönelik eleştirilerin hatırlatılması üzerine Ünal, "Türkiye'nin İtalya'ya, İspanya'ya... Önümüzdeki süreçte yani Kovid sonrası süreçte kurulacak yeni dünyada Türkiye'nin güçlü bir şekilde yerini alacak olması da Türkiye'nin bu anlamda sorumluluklarından bir tanesidir." dedi.

MUHALEFETİN ELEŞTİRİLERİNE NET CEVAPLAR

Muhalefetin "65 yaş üzeri vatandaşlara kolonya ve maske dağıtımında şahıs propagandası yapıldığına" yönelik eleştirilerinin hatırlatılması üzerine Ünal,şu değerlendirmede bulundu:

"Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı. Anayasa'nın 104'üncü, 105'inci maddeleri açık bir şekilde cumhurbaşkanının kimi temsil ettiğini, neyi temsil ettiğini, seçilmiş cumhurbaşkanının ve cumhurbaşkanlığı forsunun neyi temsil ettiğini ifade ediyor. Bunun adı muhalefet değil çünkü dünyanın hiçbir yerinde böyle bir muhalefet biçimi yok."

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan yardım kampanyasının toplumda birlik, beraberlik ve dayanışmayı perçinlemeyi amaçladığını söyleyen Ünal, benzer uygulamaların farklı ülkelerde de yapıldığını bildirdi.

HASTALIKLI ZİHNİYETE SAHİP OLANLAR SALDIRIYOR

Bazı çevrelerin, kampanyaya yönelik, "Zırnık yok" dediğini hatırlatan Ünal, "Bu hastalıklı bir ruh hali. Bu bir siyaset değil, buna eğer siyaset diyeceksek, 'Yıkım siyaseti' diyebiliriz. Ama bunlar bir şeyin farkında değiller hepimiz aynı gemideyiz, aynı risk onlar için de geçerli." dedi.

Türkiye'nin sağlık altyapısıyla son derece güçlü olduğunu söyleyen Ünal, "Ama bakıyorsunuz Türkiye'den bir gazeteci müsveddesi şu anda insanların sokakta kaldığını, hastanelerin insan kabul etmediğini New York Times'ı arayıp Türkiye'yi şikayet edebiliyor. O yüzden bu dikkate alınması gereken, üzerinde konuşulması gereken bir durum değil. Bu bir patolojinin, bir psikopatolojinin sonucu. Bu da bence artık siyasetin konusu olmamalı ve bunları biz konuşarak gündemimizi meşgul etmemeliyiz." ifadesine yer verdi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.