Türkiye'de O Kart Kimliğe Dönüştü: Bankacılık İşlemlerinden Tapu Dairelerine Kadar!

Türkiye genelinde 81 ilde geçerli! Basın kartları artık kimlik belgesi olarak kullanılabilecek. Bankacılık işlemleri dahil her alanda geçerli!

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ekim 2023 16:10
Türkiye'de O Kart Kimliğe Dönüştü: Bankacılık İşlemlerinden Tapu Dairelerine Kadar!

Resmi karar açıklandı! Türkiye genelinde geçerli olmak üzere, 81 ilde artık basın kartı kimlik belgesi olarak kullanılabilecek. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından gazetecilere verilen basın kartları, bankacılık işlemleri dahil olmak üzere her türlü iş ve işlemde geçerli kimlik belgesi olarak kabul edilecek.

Yapılan açıklamada, "Suç Gelirlerinin ve Aklanmasının ve Terörün Finansmanının Önlenmesine Dair Tedbirler Hakkında Yönetmelik” kapsamında, T.C. kimlik numarası ve kimlik belgesinin türü ve numarasına ilişkin bilgilerin doğruluğunun, T.C. nüfus cüzdanı, T.C. sürücü belgesi veya pasaport gibi resmi kimlik hükmünde olan belgeler üzerinden teyit edilebileceği belirtiliyor.

basin-kartiyla-kimlik-sorununa-son-turkiye-genelinde-gecerli.webp

Bu çerçevede, üzerinde T.C. kimlik numarası ile soğuk mühür bulunan basın kartlarının, kimlik tespiti süreçlerinde resmi kimlik belgesi olarak kullanılmasına izin veriliyor. Dolayısıyla basın kartı sahipleri, bankacılık işlemleri de dahil olmak üzere her türlü iş ve işlemde basın kartını geçerli bir kimlik belgesi olarak kullanabilecekler. Bu uygulama, 81 ilde geçerli olacak ve Türkiye genelinde basın kartı olan kişilerin kimlik belgesi taşıma zorunluluğunu ortadan kaldıracak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.