Tüm marka ve modellerin keşif noktası Babil Halı

Ekonomik yapı ve zevklere uygun tüm marka ve model halıların keşif noktası Babil Halı, birbirinden özel tasarım halılarla kentte hizmet veriyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2020 11:04
Tüm marka ve modellerin keşif noktası Babil Halı

Kısa süre önce Kahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesi Haydarbey Mahallesi Barbaros Caddesi’nde hizmet vermeye başlayan ve birbirinden özel ürünleri uygun fiyatla halkla buluşturan Babil Halı geniş ürün yelpazesi ve fabrikadan halka aracısız fiyat politikasıyla dikkat çekiyor. Evlerin olmazsa olmaz ihtiyacı halı sektörüne pandemi döneminde giriş yapan Babil Halı, sürecin dezavantajını avantaja çevirdi. Aldığı riskle ülke ekonomisi içinde oldukça başarılı giriş yapan Babil Halı Firma Yöneticisi Mustafa Akkoyun, yatırım sürecini ve Babil Halı farkını anlattı.

kahramanmaras,-babil-hali.jpg


Mustafa Bey öncelikle sizi tanıyalım. Bize kendinizden ve işinizden bahseder misiniz?

1978 Kahramanmaraş doğumluyum. 2001 yılından bu yana halı satışı sektöründe hizmet veriyorum. Şu an 2 şubemiz mevcut. Yeni açtığımız mağazamız olan Babil Halı ve Egemen Halı mağazalarımızla Kahramanmaraş’a hizmet ediyoruz.


Geçtiğimiz aylarda tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs dalgası sektörünüzü nasıl etkiledi?

İnsanlarımız koronavirüsün seyrettiği dönemlerde gerek tedbir amaçlı gerekse virüsten korunma amaçlı evlerinden dışarı çıkamadı. İşimizde ticaret olduğu için insanların dışarı çıkmadığı süreçte dolayısıyla bizim işlerimiz olumsuz etkilendi. Tabi afaki şekilde etkilenmedik. Mart ayından mayıs sonuna kadar ürün satışlarımız olmadı ama haziran ayı diğer satış olmayan dönemlerde ki açığı kapattık.


Babil Halı’nın açılışı pandemi döneminde gerçekleşti. Süreç oldukça zorlu bir süreçti. Böyle bir zamanda Babil Halıyı açma nedeniniz neydi?

Piyasa koşullarında normal şartlarda kimse mağaza açmaz ama normal işleyiş zamanlarında da bu fiyatta bir işyeri bulmak zor olurdu. Herkesin iş yaptığı zamanda iş yeri açmak bir taraftan avantaj olabilir ama diğer taraftan da dezavantajdır. Biz o bölgeye mağaza açarak dezavantajları avantaja çevirmek istedik. Kimsenin yatırım yapmadığı zamanlarda biz yaparak en azından insanların yeni bir mağaza ve yeni çeşitli ürünleri görmesini istedik.


Mağazanız hedefleriniz doğrultusunda nasıl ilerliyor?

Mağazamızın şu an normal bir işleyişi var. Şimdilik istediğimiz şekilde ilerliyor. Sektörün öncüsü konumundayız. Kalite ve güler yüzden hiçbir zaman ödün vermedik ve bundan sonrada işimizi daha iyi noktaya getirerek tercih edilirlik konusunda ilk sırada yer almayı hedefliyoruz.


Babil Halı farkı nedir? Diğer firmalara göre artınız nedir?

Halıcılık sektörü olarak, vadeli alınıp vadeli satılan bir ortam var ama biz bunun tam tersiniz yapıyoruz. Ürünleri peşin alıp, peşin satarak insanlara daha ekonomik imkanlar sunuyoruz. Piyasa şartlarının yüzde 50 bandının altında ürünler satıyoruz. Gidip kendimiz aracı kullanmadan fabrikadan halka hizmet sunuyoruz.


Halılarınız nereden geliyor?

Türkiye’nin en büyük üretim yeri olan Gaziantep’ten geliyor. Dekoratif olarak, İstanbul, Bursa ve Adana’dan aldığımız ürünler var ama halı bazında Gaziantep ile çalışıyoruz. Çeşitli markalarla çalışıyoruz. Linea ve Karmen bayiliğini yapıyoruz.


Eklemek istedikleriniz var mı?

İnsanlar kendi ekonomik yapı ve zevklerine göre en uygun ürünü mağazamızda bulabilirler. Pandemi koşullarında müşterilerimize hizmet veriyoruz. Babil Halı mağazamızda kampanyamız mevcut. Eski halılarını getirene yeni halılarda 200 TL indirimle kampanya başlattık. Geçen ay 46 kişiye hediye çekiliş yöntemi ile müşterilerimize halı hediye ettik. İlerleyen zamanlarda çekilişlerimiz, kampanyalarımız ve indirimlerimiz devam edecektir. Tüm halkımızı mağazamıza bekliyoruz.

babil-hali-firma-yoneticisi-mustafa-akkoyun.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.