Sporu geri plana atmayın, Zirve’ye taşıyın

Kahramanmaraş’ta faaliyet gösteren Zirve Gençlik ve Spor Kulübü, taekwondo, kick box, aerobik, jimnastik ve zumba alanlarında büyük başarılar hedefliyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2018 12:09
Sporu geri plana atmayın, Zirve’ye taşıyın

HABER: EMRE BOZ

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Zirve Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Enver Çetintaş “Yetenekli sporcuları hem Kahramanmaraş’ımıza hem de Türkiye’mize kazandırmayı hedefliyoruz” dedi. Çetintaş açıklamalarına; “ Kulübümüzü geçen yıl kurduk. taekwon do üzerine ağırlık gösteriyoruz. Haftanın 6 günü antrenmanlarımız oluyor. Aynı zamanda kik boks eğitimlerimiz var. Yeni nesli teknoloji ortamından kurtarıp spora yöneltiyoruz. Yetenekli sporcuları hem Kahramanmaraş’ımıza hem de Türkiye’mize kazandırmayı hedefliyoruz. Çağımızın kanayan yarası teknoloji bağımlılığından gençlerimizi uzaklaştırıp daha sağlıklı gelişmelerini sağlıyoruz. Spora da küçük yaşlarda başlanmış olması gerekiyor ki hayatın bir parçası olabilsin” diyerek devam etti.

kk-024.jpg

FARKLI BRANŞLARDA KAHRAMANMARAŞ GERİ PLANDA

Branş çeşitliliği anlamında Kahramanmaraş’ın çok fazla başarı elde edemediğini belirten Çetintaş; “Kahramanmaraş’ta spor anlamında istediğimiz yerlere ulaşmadık. Spor gelişiminde ülke sıralamasında gerilere yer alıyoruz. Kahramanmaraş’ta güreşi ayrı bir yere koyarsak çok fazla başarı gelmiyor. Özellikle uzun yıllardır tekvandoda bir başarı elde edemedik. Bunun çözümü hem antrenörlerimize hem de idarecilerimize düşüyor. Sporcularımızın problemleri ile doğrudan ilgilenilmesi gerekiyor. Farklı branşlarda desteklemeler yapılması gerekiyor. En büyük eksiğimiz tekvandoda faaliyet eksikliklerimiz var” dedi.

kk1-010.jpg

ÇOCUKLAR SPOR YAPINCA DERSLERİNDEN GERİ KALMAZ, BAŞARI GELİR

Ailelerin çocuklarını spora gönderince derslerinden geri kalacağını düşündüklerini, bunun yanlış olduğunu dile getiren Çetintaş sözlerine şöyle devam etti; “Aileler çocuklarının spora gidince yorulacağını, derslerinden geri kalacağını düşünüyor. Aslında bilimsel olarak spor yapanların derslerinde daha başarılı olduğu gözlemlenmiş. Spor kesinlikle derslere engel olmaz. Spor eğitimde de başarı getiriyor. Özgüven geliştirme ve motive geliştirmede başarılı oluyor. Kahramanmaraş’ta spor sadece fitness olarak düşünülüyor. Bu yanlış bir durum. Fitness ile sadece vücuda şekil veriliyor. Diğer branşlarımız ile ilgilenilmiyor. Çok farklı branşlarımız ve imkânlarımız bvar. Çocuğun yeteneği hangi branştaysa ona yönlendirmek gerekiyor. Spora sadece fitness salonu olarak bakmamak lazım. Bizim amacımız sporcu yetiştirmek. Özellikle küçük çocuklar fitness salonlarına gidiyor. Tam gelişim çağında ağırlığın altına girmek olası büyük sıkıntıları beraberinde getirir.

Biz ilk olarak parayı değil sporcu yetiştirmeyi hedef aldık kendimize. Çocukların vatanına milletine hayırlı bir birey olmasından sonra iyi bir sporcu olmasını istiyoruz. Türkiye’de kendini kanıtlamasını istiyoruz. Alanında uzman tecrübeli hocalarımız ile eğitim veriyoruz. Bayan sporcularımıza bayan hoca eşliğinde hizmet veriyoruz. Bayanların rahat spor yapabilme isteklerine karşılık vererek bayan hocalarımız ile anlaştık”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.