Şimdi tedbir almak ileride fayda sağlayacak

Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik saldırının geçici olduğunu söyleyen Marfi Otomotiv Genel Müdürü Melih Sezal, gerekli tedbirlerin alınmasının ileride ferahlık oluşturacağını vurguladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2018 13:48
Şimdi tedbir almak ileride fayda sağlayacak

Türkiye uluslararası ekonomik saldırıya maruz kalmış durumda. İçinde bulunduğumuz bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz?

İçinde bulunduğumuz ekonomik buhranı geçici bir süreç olarak değerlendiriyorum. Ekonomik saldırıların önlenmesine yönelik ülke olarak tedbirler alınıyor. İçinde bulunduğumuz durumun etkilerini en aza indirgeyecek çalışmaların yapılmasıyla temelleri sağlam daha iyi bir gelecek sağlanacaktır. Hem hükümet olarak hem de özel sektör olarak alınan tedbirler ilerleyen süreçlerde bütçe konusunda avantaj sağlayacaktır. Bütçe konusunda bu durumda da gerekli tedbirleri alarak süreci sakin bir şekilde atlatacağımıza inanıyorum.

Dövizdeki kur dalgalanmalarından otomotiv sektörü nasıl etkilendi? Bu konuda neler söylemek istersiniz?

Döviz kurundaki bu dalgalanmalardan otomotiv sektörü ilk süreçte olumsuz etkilendi. Bu olumsuzluklar ÖTV indirimi ile geriye çekildi. Şu anda destekler ve kampanyalar ile satışlarımız devam ediyor. Otomotiv ticareti ağırlıklı olarak ikinci ele doğru gidiyor.

İnsanlara otomobil alma konusunda ne gibi mesajlar verirsiniz? Yılsonunda bir indirim bekleniyor mu?

Şu anda indirimler ve kampanyalar başladı. Bu sadece bizim markalarımızda değil. Diğer firmalar da sıfır faizli kampanyalar yapıyor. ÖTV kampanyalarımız halen devam etmekte. Bu yıl devreye giren hurda teşvik sürecinde de özel kampanyalar var. Buna bağlı olarak hurda araç teşvikinden faydalanamayan vatandaşlarımıza hurda araç temini yapıp, bu teşvikten faydalanmalarını sağlıyoruz. Dövizin artmasına rağmen indirim ve kampanyalarla birlikte fiyatlarda kolaylıklar sağlanıyor. Yani bugün içinde bulunduğumuz durumda bile araçları liste fiyatından yaklaşık 20 bin TL gibi aşağıya çekebiliyoruz. Şu anda insanların araç almaları için hiçbir negatif durum yok, bilakis bugünkü şartlar araç almak için çok elverişli.

Marfi Otomotiv olarak bu yıl hizmet alanınızı genişleterek Jeep ve Alfa Romeo markalarını Kahramanmaraş’a getirdiniz. Bu durum nasıl karşılandı?

Çok güzel geri dönüşler aldık. Kahramanmaraş’ımızda Premium markalara ihtiyaç vardı. Biz Jeep ve Alfa Romeo ile Kahramanmaraş’ta bu ihtiyacı giderdik. Amerikan ve İtalyan markalarını bir noktada buluşturduk. Şükürler olsun ki gelen talepler doğrultusunda şehirdeki bu açığı doğru tespit etmemizin memnuniyetini yaşıyoruz. Servis hizmetlerinden de insanlarımız memnunlar. 2017 yılını en çok satış yapan firma olduk ve ödüle layık görüldük. Bu yılda bu başarıya aday olduğumuzu söyleyebiliriz.

Son zamanlarda ülke ve şehir ekonomisine sahip çıkmak adına mesajlar veriliyor. Siz bu konuda neler düşünüyorsunuz?

Bütün bu olaylara hiç moral bozmadan ülke ve şehir ekonomimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Personel çıkışı yapmadan iş gücümüzü artırarak daha çok pazarda paya sahip olmak adına satışlarımızı artırarak devam ediyoruz. Herkeste dayanışma içinde moral olursa en kısa sürede bu işin üstesinden geleceğiz.

Yeni kampanyalarınız var mı? Bu konuda açıklama yapabilir misiniz?

Kampanyalarımız hem servis hem de satışta devam ediyor. Satışta sıfır faiz kampanyamız heyecanlı bir şekilde devam ediyor. Hurda destek indirimimiz var. Devletimizin çıkardığı ÖTV indirimi var. Araba almak için tam zamanı. Servis kampanyamızda da belirli yaş ve model gruplarımızda çok noktalı kontrolü 100 lira karşılığında yapıyoruz. Aynı zamanda periyodik bakımlarda da çok güzel indirimlerimiz mevcuttur.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.