Şifalı bitkilerden Kızılcık, Kızılcık nedir?

Şifalı bitkilerden Kızılcık, Kızılcık nasıl kullanılmalı,Kızılcık faydaları, Kızılcık, Kızılcık nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2019 09:25
Şifalı bitkilerden Kızılcık, Kızılcık nedir?

Diğer Adları: kiren.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler iyice kızarınca toplanır. Taze olarak veya kurutularak tüketilir. Ayrıca şurup da yapılır.

Kurutma Usulü: gölge ve yarı gölgede.

Kullanma Usulü: taze ve kuru meyve olarak şurup ve reçel yapılarak kullanılır. Gövde kabuklarından 50 gr 1 lt suda kaynatılarak günde 3-4 defa 1 er bardak içilmek suretiyle veya tozundan yaralara mikrop öldürücü olarak serpilebilir.

Kullanılan Kısımlar: meyveler, gövde kabukları.

Şifası: kabız yapıcı, kan yapıcı, ateş düşürücü, ishal kesici, sıtma tedavisinde ve diş eti rahatsızlıklarında kullanılır.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: birkaç çeşidi vardır.

Yetişme Ortamı: kuru ve taşlı kuzey yamaçlarda orman yakınlarında yetişir. Ev bahçelerinde de yetişebilir.

Muhteviyatı: Şekerler, karnin glikozidi, tanen, malik ve sitrik asit, müsilaj, acı madde, C ve K vitaminleri.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.