Şifalı bitkilerden Kereviz, Kereviz nedir?

Şifalı bitkilerden Kereviz, Kereviz nasıl kullanılmalı,Kereviz faydaları, Kereviz, Kereviz nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2019 09:25
Şifalı bitkilerden Kereviz, Kereviz nedir?

Hasat zamanı ve şekli: sonbaharda topraktan sökülerek veya yapraklar biçilerek hasat edilir.

Kullanma Usulü: kaynatma, tohum öğütme, balla karıştırma, tohumdan lapa ve lasyon, yağı lapa yapılır. Sebze olarak değerlendirilir. Kökün öz suyundan günde 3 kez 2 çay kaşığı alınır. Tohumlardan 2 çay kaşığı 1 su bardağı suyla haşlanır günde 4’e bölünerek 4 sefer içlir.

Kullanılan Kısımlar: kök, yaprak, tohum.

Şifası: idrar söktürür, iştah açar, böbrek ve idrar yolu iltihaplanmasına iyi gelir, ağrılı şişkinliklerde, kaşıntı, iktidarsızlık, kum ve taş düşürme, tohumları sindirim sistemi ağrılarında, sıtmada, bronşitte kullanılır. kuvvet verir, romatizmaya iyi gelir. Uyarıcı olarak kullanılır. Eğir kökü ile birlikte kaynatılıp prostatta kullanılır.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: kök, yaprak, yabani.

Yetişme Ortamı: suyu kuvvetli topraklarda.

Muhteviyatı: Eterik yağ, şekerler azotlu maddeler, A-B-C-E vitaminleri, Cl, NA, K, apin, Glıkokoin P, Mn, Fe, İ, Cu, Ca, minarelleri, helme, asporagin, kolin, nişasta, manit, trozin vs.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.