Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?

Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nasıl kullanılmalı,Keçi Boynuzu faydaları, Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2019 09:28
Şifalı bitkilerden Keçi Boynuzu, Keçi Boynuzu nedir?

 

Diğer Adları: buynuz, hanup, karabe, kırat

Hasat zamanı ve şekli: meyveler sonbaharda toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: güneşte karıştırılarak kurutulur.

Kullanma Usulü: 10  cc suda 5 gr kaynatılıp içilir(günde 5 bardak), dal kabukları da kaynatılıp içilir. Meyvelerinin pekmezi yapılır, ayrıca zamk da yapılır.

Kullanılan Kısımlar: meyve, kabuklar, tohum.

Şifası: ishal kesici ilaçların yapımında kullanılır. Şeker hastalarına gıda hazırlamada öksürük şuruplarında nkullanılır. İdrar söktürücüdür. Çerez ve kuruyemiş yapılır. Kuvvet verici ve kan yapıcıdır.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: yabanileri vardır (haraç).

Yetişme Ortamı: ılıman iklimlerin taşlı kurak kısımları.

Muhteviyatı: Şekerler, pektin, karbonhidrat, sepi maddeleri, yağ, selüloz, azot bileşikleri. Tohumda: protein, proferin, tereferin, nişasta, selüloz, tanen.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.