Şifalı bitkilerden Kebere, Kebere nedir?

Şifalı bitkilerden Kebere, Kebere nasıl kullanılmalı,Kebere faydaları, Kebere, Kebere nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2019 09:25
Şifalı bitkilerden Kebere, Kebere nedir?

Kebere-Gebere

Diğer Adları: Kapari, kedi tırnağı

Hasat zamanı ve şekli: Çiçek tomurcukları ve meyveleri olgunlaşmadan toplanır.

Kurutma Usulü: gölgede

Kullanma Usulü: kuru meyve ve çiçek tomurcukları 30 gr/1 lt su günde 3 bardak içilir.

Kullanılan Kısımlar: kökler, kabuklar, meyveler ve tomurcuk.

Şifası: iştah açar, kuvvet verir, ülsere iyi gelir, idrar söktürür, kabız yapıcı çiçek tomurcukları ve olgunlaşmamış meyvelerden turşu yapılır. Kök kabukları cinsel gücü artırır.

Zehirlilik durumu: zehirli değildir.

Çeşitler: Capparis ovata.

Yetişme Ortamı: taşlı, kireçli ser yamaç ve kaya aralarında yetişir. İyi bir erozyon önleyicidir.

Uyarılar:  -

Muhteviyatı: tanen, flavon, karbonhidratlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.