Şifalı bitkilerden Karabiber, Karabiber nedir?

Şifalı bitkilerden Karabiber, Karabiber nasıl kullanılmalı,Karabiber faydaları, Karabiber, Karabiber nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2019 08:56
Şifalı bitkilerden Karabiber, Karabiber nedir?

Hasat zamanı ve şekli: henüz olgunlaşmayan meyveler toplanıp dış kabukları soyulup kurutulur. Sonra öğütülür.

Kurutma Usulü: yarı gölge veya güneşte.

Kullanma Usulü:  baharat olarak kullanılır.

Kullanılan Kısımlar: kurutulmuş meyveler.

Şifası: iştah açıcı, ateş düşürücü, midevi, sindirimi kolaylaştırıcı, gaz giderici, ağrı dindirici (ovularak), enfiye olarak, ısındırıcı, idrar söktürücü, güçlendirici.

Zehirlilik durumu: yoktur. Aşırı kullanılmamalı.

Yetişme Ortamı: Hindistan, uzak doğu tropikal ortamlarının yükseklerinde yetişir.

Uyarılar: karaciğer rahatsızlıklarında kullanılmamalıdır. Sivilce, ekzama, kaşıntı yapabilir.

Muhteviyatı: piperin, nişasta, uçucu yağ, rezin.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.