Şifalı bitkilerden Kara Buğday, Kara Buğday nedir?

Şifalı bitkilerden Kara Buğday, Kara Buğday nasıl kullanılmalı,Kara Buğday faydaları, Kara Buğday, Kara Buğday nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Ekim 2019 08:58
Şifalı bitkilerden Kara Buğday, Kara Buğday nedir?

Diğer Adları: tatar karabuğdayı.

Hasat zamanı ve şekli: meyveler olgunlaştığında, yapraklar yeşil durumda iken toplanıp kurutulur.

Kurutma Usulü: meyveler güneşte, yapraklar gölgede.

Kullanma Usulü:  kurutulmuş meyveler öğütülerek un haline getirilir. Yiyecek maddesi olarak değerlendirilir. Bir yemek kaşığı kuru yaprak bir bardak su ile haşlanıp demlenir ve içilir.

Kullanılan Kısımlar: meyveler ve yapraklar.

Şifası: kılcal kan damarlarının direncini arttırır. Kanın kılcal damarlardan sızmasını azaltır. (damar geçirgenliğini azaltır). P vitamini etkisi gösterir.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: iki çeşidi vardır.

Yetişme Ortamı: ılıman iklimlerde, boş arazilerde tabii halde yetişir.

Muhteviyatı: yaprakları ‘’rutin’’ maddesi taşır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.