Sıcak Yuva Kahramanmaraş Pazarcık'ta: Türkiye-Kore Konteyner Kenti Hizmetinizde!

Kahramanmaraş Pazarcık'ta inşa edilen Türkiye-Kore Dostluk Köyü, depremzedeler için sıcak bir yuva oldu. Güçlü dayanışma ile 1010 konteynerde hizmet veriyoruz.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Ekim 2023 18:39

Pazarcık ilçesinde, "Asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremin merkez üssü olan Kahramanmaraş'ta afetzedelerin barınması amacıyla inşa edilen "Türkiye-Kore Dostluk Köyü Konteyner Kenti"nin devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Türk Kızılay ve Güney Kore Ulusal Kızılhaçı tarafından Cengiz Topel Mahallesi'nde kurulan "Türkiye-Kore Dostluk Köyü Konteyner Kenti"nde toplamda 1010 konteyner bulunuyor.

Konteyner kent, çocuk oyun alanları, mescit, derslik, kütüphane, sağlık tesisi, kıraathane, çamaşırhane, aşevi, basketbol sahası, yönetim ofisi ve rehabilitasyon merkezi gibi sosyal donatılarla donatılmış durumda.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, törende yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 6 Şubat depremleri başladığı andan itibaren yanlarında olduğunu ve yaraların iyileştirilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti. Lee Won-Ik, Güney Kore'nin zor zamanlarında Türkiye'nin kendilerine yardım ettiğini hatırlatarak, şimdi kendilerinin de Türkiye'nin yanında olduklarını vurguladı.

Türk Kızılay Genel Başkanı Fatma Meriç Yılmaz da depremin ardından hızla harekete geçtiklerini belirterek, Türk Kızılay'ının afetzedelere yardım etmek için ellerinden geleni yaptığını ve Kore Kızılhaçı'nın da bu süreçte kendilerine büyük destek verdiğini söyledi.

Törende, afetzedelerin çocukları tarafından sergilenen gösteri ve kurdele kesiminin ardından etkinlik sona erdi. Bu dostluk ve yardımlaşma örneği, iki ülke arasındaki güçlü bağı bir kez daha gösterdi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.