Sanat ve Tarih Buluşuyor Amazon Kadınları Resim Sergisi

Melek Yıldız Ergül'ün Amazon Kadınlar sergisi! Kültürel mirasa resimlerle dokunun. SANKO Sanat Galerisi'nde, 15 Eylül'den itibaren!

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Eylül 2023 09:39
Sanat ve Tarih Buluşuyor Amazon Kadınları Resim Sergisi

Ressam Melek Yıldız Ergül, sanatseverleri etkileyici eserleriyle buluşturmak için "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" resim sergisini SANKO Sanat Galerisi'nde açıyor.

AMAZON KADINLAR'IN KÜLTÜREL MİRASI

Ergül, Samsun'da yaşamış Amazon kadınlarının kültürel mirasını son beş yıldır tuval üzerine aktarıyor. Sergisinde, Amazon kadınlarının yaşam tarzlarını, kostümlerini, savaş aletlerini, danslarını ve dünya görüşlerini izleyicilere yansıtıyor.

Ressam Ergül, asıl amacının Amazon kadınlarını resmetmekle Samsun'un tarihi ve kültürel değerlerini ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak olduğunu belirtiyor.

sanat-ve-tarih-bulusuyor-amazon-kadinlari-resim-sergisi.jpg

SERGİNİN GEZİLECEĞİ YER

Sergi, SANKO Park AVM'nin üçüncü katında bulunan SANKO Sanat Galerisi'nde 15 Eylül Cuma günü saat 17.30'da ziyarete açılacak.

MELEK YILDIZ ERGÜL'ÜN SANAT SERÜVENİ

Ressam Melek Yıldız Ergül, Samsun doğumlu ve 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi bölümünden mezun. Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullarda resim ve sanat tarihi öğretmenliği yapmış ve birçok kişisel ve karma sergiye katılmış bir sanatçı.

Ergül'ün 31. kişisel sergisinde toplam 30 eser sergilenecek. Gaziantep'te açacağı bu özel sergi, sanatseverleri büyüleyici eserleriyle buluşturacak.

Melek Yıldız Ergül'ün "Zamana Dokunmak" temalı "Amazon Kadınlar" resim sergisine tüm sanat tutkunları davetlidir.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.