Rıdvan Hoca Vakfı Tarafından Öğrencilere Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Kahramanmaraş'ta Rıdvan Hoca Vakfı tarafından Sevgi Evleri’nde kalan ve farklı okullarda okuyan öğrencilerin eğitimlerine destek olmak için Notebook Bilgisayar dağıtımı yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Kasım 2022 09:34
Rıdvan Hoca Vakfı Tarafından Öğrencilere Bilgisayar Dağıtımı Yapıldı

Rıdvan Hoca Vakfı'nda sevgi evlerinde kalan ve Kahramanmaraş'ın farklı okullarında öğrenim gören 50 çocuğa notebook bilgisayar hediye edildi. Program Vakıf Mütevelli Heyet Başkanı Seyfi Pınarbaşı nin açılış konuşmasıyla başladı. Seyfi Pınarbaşı konuşmasında;
Rıdvan hoca vakfı olarak modern, dünyanın dar kalıplarıyla hareket etmeyen, paylaşarak birlikte yürümeyi ve büyümeyi, sürtüşerek değil, anlaşarak hareket etmeyi, kendimize hayat tarzı olarak benimsemiş bir topluluğuz Sadece benim olmalı, ya da, ben varsam, başkasına hayat hakkı tanımam demeyip, hepimize yer var, birlikten güç doğar demeyi, ilke edinmiş, gönül dostlarıyız.

Rıdvan Hoca Vakfında Mayasını aileden alan bir çocuk evde karakter eğitimi ile bizimle tanışır, eğlenerek öğrenir. Öğrenerek büyür. Ortaokulda değerler edinir, lisede idealleri olan bir gençtir artık. Üniversitede iddiası ve davası olan bir genç haline gelir. Şehrine, ülkesine ve dünyaya söyleyeceği bir sözü vardır. Islah edeceği bir nesli, imar edeceği bir arzı Koşacağı bir yolu vardır. Kısaca Rıdvan Hoca Vakfı ilmin bilince dönüştüğü irfan mektebidir.

whatsapp-image-2022-11-23-at-09-30-03.jpeg

Yetiştirdiğimiz her genç yarına attığımız tohumdur. Öğrenci bizim ideallerimizin ete kemiğe bürünmüş halidir. Nurettin Topçu ideal sahibi öğretmen ve gençlere der ki; “Siz büyük adamlarsınız, halka karışmak size yakışmaz, siz halkın önünde yürüyeceksiniz…”
Yürüyüşünde yorgunluk ve bitkinlik bulunmayan tökezleyip yarı yolda bırakmayacağından emin olduğumuz iddia sahibi güven veren ülkesi için yaşadığı coğrafyada sözünü sakınmadan söyleyecek,canını çekinmeden verecek ve savunacak gençler yetiştirmek için çaba sarf ediyoruz. Bu gençlerin nitelikli ve iyi bir insan olması için çalışmalar yürütüyoruz Nitelikli insan yetiştirilmesi bizi iyi insana götürecektir. Çünkü iyilik, niteliğin hayat bulmuş halidir. Salt nitelik sahibi olunması çok fazla bir anlam taşımaz. Niteliğin iyilik olarak tecelli etmesi arzulanır.
Nitelikli ve iyi insan yetiştirmek için araçlarımız, eğitim ve etkinliklerdir. Yaparak, yaşayarak öğrenme yoluyla ve “yaptığını yazmak yazdığını yapmak” prensibiyle hareket etmekteyiz dedi.

İlimiz Valisi Ömer Faruk Coşkun'unda katıldığı programda İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve İl Aile Sosyal Hizmetler ve Çalışma Müdürü Mutlu Kaya da teşekkür konuşmasından sonra, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, Onikişubat Kaymakamı Serkan Keçeli, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman, İl Aile Sosyal Hizmetler ve Çalışma Müdürü Mutlu Kaya, İl Göç İdaresi Müdürü Burak Yolcuoglu, Onikişubat İlçe Müdürü Enver Gökşen, Dulkadiroğlu İlçe Müdürlüğü temsilcisi, Akparti İl Başkan Yardımcısı İlker Barak, bazı okul müdürleri, sivil toplum kuruluşları nin temsilcisi ve vakıf gönüllülerimizin katılımıyla bilgisayarlar öğrencilere verildi.

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.