Misvak'ın faydaları saymakla bitmiyor! Ağız sağılığı için birebir

Şifalı bitkilerden Misvak, Misvak nasıl kullanılmalı,Misvak faydaları, Misvak, Misvak nedir?

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ekim 2019 08:40
Misvak'ın faydaları saymakla bitmiyor! Ağız sağılığı için birebir

Diğer Adları: sivak, arak, mosfak.

Hasat zamanı ve şekli: kökler sökülüp uygun parçalar halinde kurutulur.

Kurutma Usulü: havadar yerlerde.

Kullanma Usulü: uç kısmı ıslatılıp kabuğu kısmen soyulur. Ezilerek lifli hale getirilip diş fırçalamada kullanılır. Yaprak ve meyveler de kaynatılıp suyu içilir. (ülkemizde bu kullanım yoktur)

Kullanılan Kısımlar: kökler, meyve, yaprak.

Şifası: dişleri temizler, diş etlerini güçlendirir, ağızdaki mikropları ve kötü kokuları yok eder. Meyveler gaz çıkarıcı, idrar söktürücüdür. Yapraklar, kuvvet verici, yatıştırıcı, ateş düşürücüdür. Kabuklar ayrıca çıban ve yara iyileştiricidir. Karaciğerin çalışmasını düzenler. İslam dininde kullanılması sünnettir.

Zehirlilik durumu: yoktur.

Çeşitler: misvak yapılan bazı ağaç türleri vardır.

Yetişme Ortamı: sıcak iklim ağacıdır. Hindistan, Pakistan ve Kuzey Afrika’da bulunur.

Uyarılar: tazesi daha etkilidir.

Muhteviyatı: saponin, kalsiyum, oksalat, tanen, kükürt, mineral maddeler. (S-Ca-Si)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.