Merdan Derneği Hicri Yeni Yıl dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenliyor

Kentin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, proje ortağı olduğu Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile birlikte, 1444 üncü Hicri Yeni Yıl konusunda halkı, özellikle de gençleri ve çocukları bilinçlendirmek ve...

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2022 10:49
Merdan Derneği Hicri Yeni Yıl dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenliyor

Kentin önde gelen Sivil Toplum Kuruluşlarından Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği, proje ortağı olduğu Lider Gençlik İzcilik ve Spor Kulübü ile birlikte, 1444 üncü Hicri Yeni Yıl konusunda halkı, özellikle de gençleri ve çocukları bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak için etkinlik planladıklarını duyurdu.

Merdan Ahlak Kültür ve Çevre Derneği Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Mehmet Pak konuya ilişkin yaptığı açıklamada; “Öncellikle 30 Temmuz 2022 Cumartesi günü idrak edeceğimiz Hicri Yeni Yılın, Muharrem ayının ve Aşure gününün şehrimiz, ülkemiz ve İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim. Bizler Merdan Derneği olarak çeyrek asırdır bu şehirde farklı zamanlarda, farklı alanlarda çok çeşitli faaliyetlerle toplumumuzda farkındalık ve bilinç oluşturmak adına örnek ve öncü faaliyetler gerçekleştirmeye gayret ediyoruz.

Daha önce Mevlid Kandili ve Kadir Gecesi gibi özel zamanların özellikle çocuklarımızda ve gençlerde bir farkındalık oluşturması, bu önemli zaman dilimlerine dikkat çekilmesi amacıyla yaptığımız etkinliğimizi 29 Temmuz Cuma günü Hicri Yeni Yıl Farkındalık etkinliği olarak yapmayı planlıyoruz.

29 Temmuz Cuma günü İkindi Namazından itibaren Prof. Dr. Mahmud Es’ad Coşan Camii avlusunda düzenlenen etkinliklerde çocuklar için şişme oyun grubu, pamuk şeker, dondurma vb. gibi çeşitli ikramların yanı sıra Hemşehrimiz, Eğitimci İlahiyatçı Yıldırım Alkış’ın Hicri Yeni Yıl konulu konuşması yer alacak. Kahramanmaraş’lı tüm kardeşlerimizi özellikle çocukları ile birlikte bu etkinliğimize katılmaya davet ediyorum.

Bu vesile ile tekrar Hicri yeni yılınızı, Muharrem ayınızı ve Aşure gününüzü tebrik ederim. En samimi duygularımla, yeni güzelliklerin ve mutlulukların başlangıcı olan Aşure gününün; inananların maddi ve manevi arınmasına, ülkemiz ve insanlığın kurtuluşuna, sevgi, huzur ve barış iklimine kavuşmasına vesile olmasını dilerim” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.