Mega ilçe olma yolunda yatırımlara devam ediyoruz

Pınar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Pınarbaşı, Türkoğlu’nun gelişimi ve mega ilçe olma yolunda ilerlemesi için Pınar İnşaat olarak yatırımlarına ara vermeden devam ettiklerini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Temmuz 2018 10:40
Mega ilçe olma yolunda yatırımlara devam ediyoruz

İnşaat sektöründe durağanlığın olduğunu ifade eden Pınarbaşı, Demir fiyatlarındaki artışında piyasaya olumsuz yansıdığını belirtti. Pınarbaşı açıklamalarına şu şekilde devam etti:

“Kahramanmaraş ve Türkoğlu’nda yatırımlar geçmiş zamanlarda çok azdı. Kat karşılığı inşaat olayını Türkoğlu’na biz getirmiştir. Bizim yaptığımız inşaatlar sonucunda Türkoğlu’ndaki arsalar değerlendi ve insanlar kat karşılığı arsa verme olayında çok kazançlı çıktılar.

Sektör 2016 Yılı 15 Temmuz’a kadar iyi sayılabilir diyebiliriz. 15 Temmuz’dan sonra işlerimizde bir takım durağanlık söz konusu oldu. Biz hem bina yapıyoruz hem de inşaatın bütün işlemlerini hallediyoruz. Vatandaşlara anahtar teslim inşaatlar yaptığımız için işlerimiz biraz daha zor ve zaman alıyor. Referandum süreci öncesinde insanlar ceplerindeki paraları yatırıma harcamadılar ve beklediler. 2017 yılında Referandum sürecine kadar ki süreç biraz sıkıntılıydı. Türkoğlu’ndaki inşaatlarımızı durdurma noktasına geldik. Dolar aşırı yükselme göstermesi bizi zor duruma soktu. Demir’in aşırı yükselmesi inşaatları durdurma noktasına getirdi.

20 Daireli bir bina yapacaksınız bu binadan kazancınız en fazla bir daire parası olabiliyordu. Ancak bu bir daire parası demirin yükselmesi ile birlikte eridi ve yok oldu. Yani bir müteahhit ’in bir daireden kazancı artık yok denilebilecek kadar azaldı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.