Maraştan'ın Ramazan Bayramı sayısı yine çok özel!

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren, özel konularla sektörlerin nabzını tutan Maraştan Gazetesi'nin bu ayki konusu buruk Ramazan Bayramı...

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2021 17:47
Maraştan'ın Ramazan Bayramı sayısı yine çok özel!

Kahramanmaraş'ta 2003,yılında Kurulan ER-KIR MEDYA ,Maraştan Gazetesi ve maraştanhaber.com.tr 'in  yanı sıra Yenişafak, Yeni Akit, Milat Gazetelerinin İl temsilciliklerini yürütmektedir.

Erkır Medya bünyesinde faaliyet gösteren, Özel konularla sektörlerin nabzını tutan Maraştan Gazetesi'nin bu ayki konusu buruk Ramazan Bayramı...

BURUK BAYRAM

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da, buruk bir Ramazan Bayramı yaşanıyor. Camilerin tıklım tıklım dolu olduğu, büyüklerin ziyaret edilip ellerinin öpüldüğü, çocuklara şeker ve harçlık verilen şenlik havasında geçen Ramazan Bayramı geçen yıl olduğu gibi bu yıl da salgının gölgesinde kaldı.

ASIRLARDIR UYGULANIYORDU

Asırlardır uygulanan; aile büyüklerini ziyaret etme, el öpme, misafir karşılama, ikramda bulunma, bayramlık kıyafet giyinme, çocuklara şeker ve harçlık verme gibi birçok gelenek, geçen yıl olduğu gibi bu Ramazan Bayramı’nda da sekteye uğradı.

SALGININ GÖLGESİNDE KALDI

Tüm İslam Alemi; bir yandan on bir ayın sultanı rahmet bereket ve mağfiret ayı Ramazan’ın ardından bayrama kavuşmanın sevincini yaşarken, bir yandan da bayramı salgının gölgesinde geçirecek olmanın burukluğunu hissediyor.

BU SON YALNIZLIK OLSUN

Çocuklarının ve torunlarının gelmesini dört gözle bekleyen ve kalabalık bayram sofralarının mimarı olan yaşlılar, bu yıl da bayramı yalnız geçirirken son yıllarda tatil olarak değerlendirilen bayramların önemi bir kez daha hatırlandı.

BAYRAMLARDA ETKİLENDİ

Kovid-19 salgını kapsamında alınan tedbirler ve uygulamaya konulan kısıtlamalar; ulaşımdan sanayiye, sağlıktan eğitime, üretimden tüketime birçok alanda hayatı yeniden şekillendirirken şenlik havasında geçen bayramları da etkiledi.

marastanin-ramazan-bayrami-sayisi-yine-cok-ozel!.jpg

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.