Maliyetler kepenk kapattırıyor

Mst Oto Elektrik İşletme Sahibi Beytullah Gülçin, sanayide yaşanılan problemler ile ilgili gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Eylül 2019 13:11
Maliyetler kepenk kapattırıyor

Sanayi esnafının türlü zorluklara göğüs gererek faaliyet göstermeye çalıştığını ifade eden Gülçin; “Sanayi esnafı her türlü zorluğun içinde. İş konusundan, ortamın dar olmasına kadar birçok zorlukla mücadele ediyor. İşyeri küçük bir yere araba koyamıyoruz, koyduğumuz takdirde sorunla karşılaşıyoruz. Bu durum sanayi içerisinde iç karışıklığa sebep oluyor.  Ekonomi alanında yaşanan istikrarsızlık etkilemedi diyemeyiz. Ama geçim sağlamak adına iş yapmaya çalışıyoruz. Maliyetler iki kat fiyat artışı gördü. Girdi maliyetlerimiz artmasına rağmen işçiliğe ekleme yapamıyoruz. Esnafa teşvik verilerek bu sorunların aşılabileceğini düşünüyoruz” dedi.

Kooperatifin sosyal sorumluluklarını yerine getirerek esnafa kolaylıklar sağlanması adına çalışmalarını sürdürmesi gerektiğine vurgu yapan Gülçin; “Sanayinin en büyük problemi sıkışan alan ve kiraların pahalı olmasından kaynaklanıyor. Küçük işyerinden yüksek kiralar talep edilmesiyle esnaf mağduriyeti doğuyor. Alt yapı sorunumuz dolayısıyla yağmurdan ve çamurdan zamanı geliyor çıkamıyoruz. Çalışma sahamızın negatif yönde etkilenmesi gayri ihtiyari hizmete yansıyor. Sanayinin genişletilerek bu yoğunluğun alınması gerekiyor. kooperatifin kiralara müdahale ederek optimum düzeye getirilmesi yönünde çalışmalar yapması gerekiyor. Esnaf maliyetler dolayısıyla kepenk kapatıyor. Dolayısıyla Kahramanmaraş’ın hizmet kaybına uğramasına sebep oluyor” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.