Mahir Ünal net konuştu! Türkiye önlem almakta gecikti diyenlere tokat gibi cevap

AK Parti Genel Başkan yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal saat 21.00'da sosyal medya adresi üzerinden canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2020 12:04
Mahir Ünal net konuştu! Türkiye önlem almakta gecikti diyenlere tokat gibi cevap

Mahir Ünal, cumartesi akşamı saat 21.00'da sosyal medya üzerinden canlı yayın açarak gündeme dair açıklamalar da  bulundu. Ülkenin zor bir süreçten geçtiğine değinen Ünal, evinde kalıp kendini izole eden vatandaşlara teşekkür ederken ülkenin ekonomisine destek vermek için çalışmak durumunda olan vatandaşlar da şükranlarını sundu. 

Ünal, Türkiyeyi önlem almak konusunda geciktiğini söyleyenlere ve bu algıyı sosyal medya aracılığı ile aşılamaya çalışanlara tokat gibi cevap verdi. Türkiye'nin almış olduğu tedbirlerin analizini paylaşan Ünal, Avrupa ülkeleri ile Türkiyeyi kıyaslayarak verileri açıkladı.

TÜRKİYE'NİN ALDIĞI TEDBİRLER NE ZAMAN BAŞLADI? DİĞER ÜLKELERDE NE ZAMAN BAŞLADI?

Fransa da ilk vakanın görüldüğü tarih 24 Ocak, Almanya’da 28 Ocak, İtalya, İspanya ve İngiltere’de 31 Ocak da görüldü. Türkiye de ise ilk vaka 11 Mart tarihinde görüldü.

OKULLAR VE ÜNİVERSİTELER NE ZAMAN TATİL EDİLDİ?

Koronavirüs vakasının ülkelerde görülmesinin ardından İtalya da 39 gün sonra 10 Mart’ta, İspanya 40 gün sonra 11 Mart’ta, İngiltere 47 gün sonra 18 Mart günü, Almanya 49 gün sonra, Fransa 49 gün sonra okul ve üniversiteleri tatil etti. Türkiye ise 11 Mart’ta ilk vaka görüldükten 1 gün sonra okulların ve üniversitelerin tatil edilmesi kararını aldı.

İNSANLARIN BULUNDUĞU TOPLU ALANLARIN GEÇİCİ OLARAK KAPATILMASI NE ZAMAN OLDU?

İtalya 41 gün sonra 10 Mart’ta, İspanya da 43 gün sonra, İngiltere 49 gün sonra, Almanya 48 gün sonra, Fransa 50 gün sonra, Türkiye ise 4 gün sonra 15 Mart’ta toplu alanların geçici olarak kapatılmasına ilişkin gerekli genelgeleri yayınladı.

KAMUYA AÇIK TOPLU ETKİNLİKLERİN KISITLANMASI İLE ALAKALI NE ZAMAN ÖNLEM ALINDI?

İtalya 39 gün sonra, İspanya 41 gün sonra, İngiltere 42 gün sonra,  Almanya 45 gün sonra, Fransa 48 gün sonra, Türkiye ise 1 gün sonra 12 Mart’ta

KAPSAMLI SEYAHAT VE ULAŞIM KISITLAMALARI NE ZAMAN?

İtalya 39 gün sonra, İspanya 43 gün sonra, İngiltere 53 gün sonra, Almaya 39 gün sonra, Fransa 53 gün sonra, Türkiye 13 Mart’ta 2 gün sonra kapsamlı seyahat yasağı uygulandı.

KAPSAMLI KARANTİNA TEDBİRLERİ

İtalya 38 gün sonra, İspanya 43 gün sonra, İngiltere 52 gün sonra, Almanya 54 gün sonra, Fransa 53 gün sonra, Türkiye ise 2 gün sonra kapsamla karantina tedbirlerini almaya başladı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ünal, sosyal medya üzerinden yapmış olduğu canlı yayının sonlarına doğru takipçilerinden gelen soruları cevapladı.

İşte canlı yayının detaylı hali;

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.