Liderlerden Tarihi Mesaj

Liderlerden Tarihi Mesaj

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ağustos 2016 17:07
Liderlerden Tarihi Mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Konstantin Sarayı'nda bir araya geldi. İki liderin görüşmesi 1 saat 45 dakika sürdü. Görüşmenin ardından heyetler arası görüşmeye geçildi. Görüşmeye ilişkin bilgi veren bir Cumhurbaşkanlığı yetkilisi "İki taraf da ilişkileri ileriye götürme konusunda kararlı olduğu" bilgisini aktardı.

 

Türkiye ile Rusya arasında yaşanan uçak krizinden sonra ilk kez biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin arasındaki tarihi görüşme görüşme başladı. Tam 268 gün sonra bir araya gelen iki liderden ortak mesajlar geldi.

 

15 temmuz darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ilk arayan lider olduğunu hatırlatan Putin, "Anayasaya karşı olan her türlü darbe girişiminin karşısındayız ve karşısında olacağız" dedi.

"NORMALLEŞME HER İKİ ÜLKE HALKLARININ DA YARARINA"

Rusya Devlet Başkanı Putin görüşmede şunları kaydetti: Geçen sene kasım ayında Rus askerlerin öldürülmesinden sonra ilişkiler düşük seviyeye alçaldı. Türkiye'deki iç politikada yaşanan zor duruma rağmen, Rusya'ya gelmeniz her iki tarafın da ilişkilerde normalleşme istediğinin bir göstergesidir. Ticari ve ekonomik ilişkilerimizin yeniden kurulması ele alınacaktır. Tekrar bu fırsatı yakaladığımız için çok seviniyorum. Bu görüşme (normalleşme) her iki ülke halkının da yararına. İlişkilerimiz benzersiz nitelik taşıyordu. Darbe kalkışmasından sonra Erdoğan'ı ilk arayanlardanım. Her türlü darbe girişiminin karşısındayız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.