KORSAN ELEKTRİKÇİLERE ÇÖZÜM BULUNMALI

KORSAN ELEKTRİKÇİLERE ÇÖZÜM BULUNMALI

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Temmuz 2020 12:50
KORSAN ELEKTRİKÇİLERE ÇÖZÜM BULUNMALI

Kahramanmaraş’ta aydınlatma ve elektrik sektöründe etkinlik gösteren Altunköprü Dizaynpark işletme sahibi Elektrik Teknikeri Mustafa Altunköprü elektrik sektörünü ve sektördeki olumsuzlukları Diriliş Haber Gazetesi’ne değerlendirdi.

İnşaat sektöründe kentsel dönüşümün sadece binaların yenilenmesi maçıyla yapıldığını ve Kahramanmaraş’ta inşaat sektörünün standartların üstüne çıkamadığını belirten Elektrik Teknikeri Mustafa Altunköprü sektördeki korsan elektrikçilerin çok sayıda olduğunu söyledi.

Elektrik sektörünün sıkıntıda olduğunu dile getiren Mustafa Altunköprü;”Korsan Elektrikçiler yüzünden piyasada durgunluk yaşanıyor. Müteahhitler fiyatı daha ucuza getirmek için korsan elektrikçilerle çalışıyorlar. Kahramanmaraş’ta inşaat sektöründe çok sayıda korsan elektrikçi var. Müteahhitlerin işin para kısmına bakmaları da üzücü bir durum. Federasyonumuzun bu konuda çalışmaları var.  Belgesiz elektrikçilerin yaptığı işlerde bir iş kazası yaşandığında müteahhitler sıkıntı çekiyorlar. Her ildeki müteahhitlere bunların bildirilmesiyle alakalı federasyon çalışmalar yapıyor. Ancak ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılardan dolayı bu çok yavaş ilerliyor.” dedi.

Stratejilerinin malzemelerin en kalitelilerini kullanmak olduğunu söyleyen Mustafa Altunköprü doların yükselmesiyle gelen sektördeki sıkıntıları değerlendirdi. Daha sonra Altunköprü;” İşlerimizde doların artmasından dolayı büyük bir düşüş var. Bizim aldığımız ürünler de dolara endeksli olduğu için sıkıntılar yaşıyoruz. Dolar yükseldikçe bizim ürünlerimizin de fiyatları yükseliyor. Bundan dolayı satış sıkıntıları çekiyoruz. Ürünlerimizi satabilmek adına kar oranlarımızı çok düşürdük. Tek amacımız kendimizi korumak ve geriye gitmemek. Müteahhitler de inşaatı ucuza mal etmeye çalışıyorlar. Ama müşteri bulamadıkları için ve piyasadaki durgunluktan dolayı kar oranını minimize ederek sektörü devam ettirmeye çalışıyorlar.”

DAHA AYRINTILI BİLGİ VERİLMELİ

Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden 97. Yıldönümünün kutlamalarına da değinen Mustafa Altunköprü kutlamaların bir günden daha fazla yapılmasını ve öğrencilere daha ayrıntılı bilgiler verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Altunköprü konuşmasında şunları kaydetti; “Yıllardan beri 12 Şubat kutlamalarında Sütçü İmam Olayı ve Halkın çeteler kurup Fransızları kentten kovuşunu işliyoruz. Öncelikle bunun halkımızdan ilkokul öğrencilerine kadar daha ayrıntılı anlatılması gerekiyor. En azından okullarda öğrencilerin anlayabileceği seviyelerde o hafta özel olarak anlatımlar yapılması gerekiyor. Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşundaki o çete savunması dünyada yok gibi bir şey. İnsanlar o zamanlarda nasıl bir savunma yaptılar nasıl savaştılar bununla alakalı birçoğumuz bilgi sahibi değiliz. Bu kadar yüzeysel bilgiler anlatılmamalı. Sadece bir günlük konuşulmaması lazım. Kutlamaların şehrin ortasında bir geçit halinde değil de daha farklı ortamda birkaç gün kutlanması lazım. Görselleştirmelerin daha ön planda olması lazım. Biz o günü anlatamıyoruz, sadece o gece yüzeysel olarak işlenmeyip önceden detaylı bilgiler verilmeli.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.