Kız İmam Hatip'ten Muhteşem Aşure

Muharrem ayı dolayısıyla Kahramanmaraş Kız İmam Hatip Lisesi muhteşem bir Aşure etkinliğine imza attı. Okul öğrencilerinin ağırlıklı olduğu yaklaşık 5 bin kişiye aşure dağıtıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2015 10:30
Kız İmam Hatip'ten Muhteşem Aşure

Programa katılım oldukça fazlaydı. 5 bin kişiye yapılan Aşure dağıtımında hiçbir aksaklık yaşanmadığı gözlendi.

Okul bahçesinde gerçekleştirilen Aşure programına Okul meslek dersleri öğretmenlerinden Zeki Saydan'ın okuduğu Kuran tilavetiyle başlandı.

Kız İmam hatip lisesi Müdürü İsmail Direk burada yaptığı selamlama konuşmasında, filizlenen İmam hatip ruhunun canlı tutulması ve sahip çıkılması konusuna vurgu yaptı. İdealin temiz gençlik ve temiz toplum olduğu belirten Direk muharrem ayının gölgesinde yüreklerin birleştirilmesini söyledi. Kahramanmaraş Kız imam hatip Lisesi Müdürü İsmail Direk; “Muharrem ayı kendisine değer verilen, yanlışların yapılması haram olan aylardandır. Bu aya has olan olaylar ve Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimizin güzide torunlarından Hz. Hüseyin’in şahadetinin yaşandığı bir ve ay’dır.”

Ak Parti Milletvekili adayı Celalettin Güvenç te burada yaptığı konuşmada öğrencilerin gönlüne dokunan konuşmasıyla büyük alkış aldı. Güvenç hiç Melek görmediğinden bahsederken tüm öğrencileri Melek ordusu olarak takdim etti. Celalettin Güvenç konuşmasında; “Ben hayatımda hiç melek görmedim. Ama sizi görünce bir Melek ordusu gördüm dedim. Allahın selamı üzerinize olsun. Gözünüzdeki ışık hiç gitmesin. Bu ilim irfan yuvalarınız hiç kapanmasın İnşallah.”şeklinde konuşması öğrenciler tarafından âmin nidalarıyla yankılandı.

Daha sonra, Okulun İlahi korusu bir birinden güzel söylenen ilahilerle programa renk kattı misafirlerden tam not aldı.

Kahramanmaraş’ın sevilen ve sayılan İmam hatip camiasının hocası Cemal Nar da bir konuşma yaptı. Cemal nar konuşmasına hikâye ile başladı, İmam Hatib’in kendileri için emri reddedilmeyen bir kurum olduğunu belirtti. İmam hatipli öğrencilere de seslenen Nar; “Lütfen kendi işinize bakın, kendinizi iyi yetiştirin. Vakit dar ömür kısa. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

Ak Parti MKYK Üyesi Av. Metin Doğan, Milletvekili adayı Celalettin Güvenç, eski Milletvekili Sıtkı Güvenç, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Onikişubat Belediye Meclis üyesi Fatih Kiraz ve Okul Müdürü İsmail Direk tarafından, görüntüsüyle kırmızı Narlarla kaplı bayrağımızı andıran muhteşem aşurelerin misafirlere dağıtımı yapıldı.

Yine okul meslek dersleri öğretmenlerinden Ejder Akbaba güzel bir dua etti, şehitlerimiz ve Kerbela şehitlerinin ruhları için okunan Fatihalarla son buldu.

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.