Kahvaltıların yeni gözdesi: Tam kararında ölçülü efsane Haşhaşlı Çörek tarifi

Hafta sonu kahvaltılarınızı lezzetli bir dokunuşla taçlandırmak ister misiniz? İşte, evde kolayca hazırlayabileceğiniz ve tüm ailenizi mutlu edecek haşhaşlı çörek tarifi. Pratik adımlar ve tam ölçülerle, mutfakta geçireceğiniz zaman artık çok daha keyifli

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2024 15:37
Kahvaltıların yeni gözdesi: Tam kararında ölçülü efsane Haşhaşlı Çörek tarifi

Evinizde haşhaşlı çöreğin eşsiz lezzetini keşfetmeye hazır olun. Bu tam ölçülü ve adım adım tarifle, mutfakta harikalar yaratmaya hazırsınız. Haşhaşlı çöreğin yumuşacık dokusu ve nefis tadı, sabah kahvaltılarınızın vazgeçilmezi olacak.

Haşhaşlı çörek yapmak hiç bu kadar kolay ve lezzetli olmamıştı! Tam ölçülü ve muhteşem bir tarif ile haşhaşlı çöreği bambaşka bir boyuta taşıyoruz. Bu pratik rehber ile mutfakta başarının sırrını keşfedin ve lezzet dolu anlar yaşayın.

Mutfakta yeni bir lezzet denemeye ne dersiniz? Haşhaşlı çörek, hem kolay hem de lezzetli bir tarif arayanlar için mükemmel bir seçenek. Bu adım adım rehber ile haşhaşlı çöreğin sırrını çözün ve tüm ailenize lezzetli bir sürpriz yapın.

Haşhaşlı Çörek Tarifi

Malzemeler

Hamuru için;

2 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
3 yemek kaşığı şeker
1 paket instant maya
2,5 çay kaşığı tuz
Yaklaşık 7 su bardağı kadar un

İç harcı için;

250 gram haşhaş ezmesi
Yarım su bardağı toz şeker
150 gram eritilmiş tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ (yağı kıvamına göre kontrollü ekleyin çok akışkan olmasın)

Üzeri için;

2 adet yumurta sarısı

Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır?

Hamuru için; un dışındaki tüm malzemeler yoğurma kabına alınarak karıştırılıp kontrollü un eklenerek yumuşak hafif ele yapışan bir hamur elde edilerek 45 dakika üzeri kapalı mayalanmaya bırakılır.
İç harcı için; eritilmiş tereyağı, toz şeker ve haşhaş ezmesi iyice karıştırılarak kontrollü kıvamını ayarlayarak sıvı yağ eklenir.
Mayalanan hamur dört eşit parçaya bölünerek hafif unlanmış tezgahta çok ince olmayacak şekilde dört parça hamur da açılıp kenara alınır.
Açtığımız hamurlardan bir katına iç harcı eklenip iyice her yerine yayılıp diğer açtığımız hamur da üzerine kapatılıp tekrar iç harcı eklenerek diğer açtığımız bezeler de aynı şekilde iç harcı eklenerek üst üste koyulur.
Ortadan önce dörde bölünüp ince uzun şeritler halinde kesilir ve her ince uzunca kestiğimiz hamurun iki ucu da farklı yönlere çevirilerek döndürülüp, kendi etrafında sarılarak gül şekli verilir.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizilir. Kestiğimiz diğer hamurlar da aynı şekilde hazırlanıp tepsiye yerleştirilip üzerine yumurta sarısı sürülür.
180 derece gırında kızarıncaya kadar kontrollü pişirilir. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Püf noktası

Hamurun iç harcı eklenerek tüm katlar hazırlandığında bıçakla kesilmeden önce hamur bütünken kenarlardan çekiştirilerek incelterek açalım mutlaka ki çöreğimiz pişerken kalın olmasın.

Bu lezzetli haşhaşlı çörek tarifi ile kahvaltılarınızı ve özel günlerinizi şenlendirin. Tam ölçülü ve pratik adımlarıyla, mutfakta geçirdiğiniz zaman artık çok daha keyifli ve üretken olacak. Deneyen herkesin beğenisini kazanan bu tarif, sofralarınızın yeni yıldızı olmaya aday. Şimdiden afiyet olsun ve mutfakta harikalar yaratmanız dileğiyle!

İlgili Haberler

KAYNAK: Maraştanhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.