Kahramanmaraş'ta uyuşturucu illetine baskın! Gözaltılar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Narkoçelik-9" operasyonlarında büyük başarı elde edildiğini duyurdu. 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ile 387 bin uyuşturucu hap ele geçirildi, 434 kişi yakalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Mart 2024 16:40
Kahramanmaraş'ta uyuşturucu illetine baskın! Gözaltılar var

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, son "Narkoçelik-9" operasyonlarının başarıyla sonuçlandığını duyurdu. Operasyon kapsamında toplamda 1 ton 43 kilogram uyuşturucu ile 387 bin uyuşturucu hapın ele geçirildiğini belirten Bakan Yerlikaya, ayrıca 434 kişinin de yakalandığını açıkladı.

Bakan Yerlikaya, yaptığı sosyal medya paylaşımında, Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından 41 ilde, Jandarma Genel Komutanlığı tarafından da 12 ilde gerçekleştirilen operasyonlara vurgu yaptı. Bu operasyonların uyuşturucu imalatçılarına ve sokak satıcılarına yönelik olduğunu belirten Yerlikaya, bu sayede büyük miktarda uyuşturucunun piyasaya sürülmesinin engellendiğini dile getirdi.

OPERASYONLARIN GENİŞ KAPSAMI

Yerlikaya, operasyonların kapsamının oldukça geniş olduğunu da ifade etti. İl Emniyet Müdürlükleri tarafından 565 ekip, 1602 personel ve 28 narkotik dedektör köpeğinin katılımıyla 41 ilde gerçekleştirildiğini bildirdi. Bu iller arasında İzmir, Samsun, Şanlıurfa, Ankara, Şırnak, Tekirdağ, Malatya, Isparta, Sakarya, Gaziantep, Antalya, Balıkesir, Bursa, Adana, Konya, Mersin, Kocaeli, Diyarbakır, Kırşehir, Kahramanmaraş, Denizli, Osmaniye, Van, İstanbul, Aksaray, Aydın, Batman, Muğla, Afyonkarahisar, Kayseri, Eskişehir, Ordu, Adıyaman, Erzincan, Karaman, Kırklareli, Amasya, Hatay, Kütahya, Rize ve Zonguldak yer aldı.

Ayrıca, İl Jandarma Komutanlıklarınca da İstanbul, Diyarbakır, Bingöl, Antalya, Batman, Adana, Hakkari, Van, Samsun, Çanakkale, Kahramanmaraş ve Sakarya'da operasyonlar gerçekleştirildiği kaydedildi.

BAŞARILI OPERASYONLAR, UYUŞTURUCU TACİRLERİNE DARBE

Yerlikaya, operasyonlarda elde edilen bu büyük başarının, uyuşturucu tacirlerine karşı verilen kararlı mücadelenin bir göstergesi olduğunu belirtti. Operasyonları gerçekleştiren kahraman polis ve jandarmayı tebrik eden Bakan Yerlikaya, halkın huzur ve güvenliğinin sağlanması adına operasyonların süreceğini vurguladı. Bu tür operasyonların, uyuşturucuyla mücadelede önemli bir adım olduğunu ve halkın desteğiyle devam edeceğini ifade etti.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.