Kahramanmaraş'ta Ramazan'ın Sevinci Çocuklarla Paylaşılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında çocuklar, Necip Fazıl Konteyner Kent'te gölge oyununun büyülü atmosferine tanıklık ediyor, kuklaların eğlenceli dünyasına adım atıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Mart 2024 11:51
Kahramanmaraş'ta Ramazan'ın Sevinci Çocuklarla Paylaşılıyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri kapsamında Necip Fazıl Konteyner Kent'te düzenlenen geleneksel Hacivat Karagöz gölge oyunu ve kukla gösterileri minik seyircilerden yoğun ilgi gördü.

Etkinlik kapsamında çocuklar, hem gölge oyununun büyülü atmosferine tanıklık etti hem de kuklaların eğlenceli dünyasına adım attı. Gösterileri büyük bir heyecanla takip eden çocuklar, kahkahalara ve alkışlara boğuldu.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Ramazan ayı boyunca geçici konaklama merkezlerinde ücretsiz olarak gerçekleştirilecek gösterilerin takvimine [geçersiz URL kaldırıldı] adresinden ulaşılabileceği belirtildi. Açıklamada, tüm çocukların bu keyifli etkinliklere davetli olduğu da vurgulandı.

ETKİNLİKLER ÇOCUKLARA MORAL OLDU

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, yaptığı açıklamada, "Ramazan ayının manevi atmosferini çocuklarımızla birlikte yaşıyoruz. Bu vesileyle Necip Fazıl Konteyner Kent'te düzenlediğimiz Hacivat Karagöz ve kukla gösterileri ile minik dostlarımıza unutulmaz bir deneyim yaşatmak istedik. Gösterilere olan yoğun ilgiden dolayı çok mutluyuz. Bu tür etkinliklerle hem çocuklarımızın yüzünü güldürmek hem de geleneksel sanatlarımızı gelecek nesillere aktarmak için çalışmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK

Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca konteyner kentlerde çeşitli etkinlikler düzenleyecek. Hacivat Karagöz ve kukla gösterilerinin yanı sıra, çocuklar için palyaço gösterileri, sihirbaz gösterileri ve çeşitli oyunlar da yer alacak.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.