Kahramanmaraş'ta Oruçlu Tarım İşçileri Bereketli Sezon İçin Ter Döküyor

Pazarcık ilçesinde bulunan Narlı Ovası'nda sarımsak hasadı başladı. Mevsimlik tarım işçileri, Ramazan ayının manevi huzurunu yaşarken bir yandan da bereketli bir sezon geçirmenin umuduyla yoğun bir tempoda çalışıyorlar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2024 15:18
Kahramanmaraş'ta Oruçlu Tarım İşçileri Bereketli Sezon İçin Ter Döküyor

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, bereketli Narlı Ovası'nda sarımsak hasadı başladı. Mevsimlik tarım işçileri, oruç tutarken bir yandan da geçimlerini sağlayabilmek için zorlu bir çalışma temposuna girdiler.

Binlerce dönüm araziye dikilen sarımsakların tarlada bakımı, çapalama, gübreleme ve ilaçlama gibi işlemleri tamamlandı. Güneydoğu Anadolu ve bölgeden gelen tarım işçileri, Kahramanmaraş'ın bereketli topraklarında yetişen sarımsakları özenle topluyorlar.

Kahramanmaraş'ta Dört Mevsim Tarım Yapılıyor

Kahramanmaraş'ta neredeyse dört mevsim tarım yapıldığı ve bu sezon bol yağışlarla bereketli bir yılın beklendiği belirtiliyor. Ziraat Odası'nın bildirdiğine göre, tarım işçilerinin tam gün çalışma ücreti 500 lira olarak belirlendi. Deprem sonrası işlerinden olan vatandaşlar da kendi bölgelerinde tarım işçiliği yaparak geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar.

Narlı Ovası'nda Verimli Bir Sezon Hedefleniyor

Narlı Ovası'nda sarımsak yetiştirme çalışmaları devam ederken, tarım işçilerinin emekleriyle verimli bir sezon geçirilmesi hedefleniyor. Zorlu çalışma şartlarına rağmen tarım işçileri, hem oruç tutmanın manevi huzurunu yaşıyor hem de bereketli bir sezon geçirmenin umuduyla çalışıyorlar.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.