Kahramanmaraş’ta 82 Bin Kalıcı Konut Yapılacak!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, Vali Mükerrem Ünlüer ile birlikte 6 Şubat'ta Pazarcık'ta meydana gelen depremin ardından yapılan çalışmaları inceledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ağustos 2023 20:11
Kahramanmaraş’ta 82 Bin Kalıcı Konut Yapılacak!

İncelemeler sırasında Başkan Güngör, “Çadırlardan konteynerlere, konteynerlerden de kalıcı konutlara hızlı bir süreç ilerliyor. Kahramanmaraş’ımızda 82 bin kalıcı konut yapılacak.

Bunların yarıya yakınında süreçler başladı. İnşallah kalıcı konutlar taahhüt edilen sürede hak sahiplerine teslim edilecek” açıklamalarında bulundu.

Başkan Güngör ve Vali Ünlüer, Pazarcık ilçesindeki Kaymakamlık, İlçe Belediyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret etti. Ardından, geçici barınma merkezinde depremzedelerle bir araya gelerek durumlarını dinledi.

pazarcik-8.jpg

Heyet daha sonra ilçede yapımı devam eden kalıcı konut inşaatlarını da yerinde inceledi.

Güngör, Pazarcık programı hakkında yaptığı değerlendirmede, "Çalışmaların hızı gerçekten etkileyici. Çadırlardan konteynerlere, konteynerlerden de kalıcı konutlara hızlı bir süreç ilerliyor. Kahramanmaraş’ımızda toplamda 82 bin kalıcı konut inşa edilecek. Bu konutların yarısından fazlasının inşaat süreçleri başladı. Kalıcı konutlar, taahhüt edilen süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilecek" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.