Kahramanmaraşlı asker çığ altında kaldı

Hakkâri'de bir üs bölgesinin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu çığ altında kalan Kahramanmaraşlı askerin sağ kurtulması için yapılan çalışmalar devam ediyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Aralık 2020 22:47
Kahramanmaraşlı asker çığ altında kaldı

Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde kar nedeniyle kapalı yolu açma çalışmaları esnasında iki asker çığ altında kaldı. Yaşanan üzücü olayda bir kahraman asker şehit olurken, çığ altında kalan diğer askerin Kahramanmaraş’ın Göksun ilçesi nüfusuna kayıtlı Sözleşmeli Er Ali Özdemir olduğu öğrenildi.

Kahramanmaraşlı askerin sağ olarak kurtarılması için bölgede çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

MSB’DEN AÇIKLAMA GELDİ

Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hakkâri Şemdinli bölgesinde bulunan bir üs bölgemizin kar nedeniyle kapalı yolunun açılması için yürütülen çalışmalar sırasında çığ düşmesi sonucu iki personelimiz çığ altında kalmıştır. Bir personelimiz yaralı olarak Yüksekova Devlet hastanesine kaldırılmış, bir personelimizi arama/kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Yaralanan personelimiz Yüksekova Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak 26 Aralık 2020 tarihinde şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.