Kahramanmaraş'ı Sıcak Hava Dalgası Vuracak! Gerekli Olmadıkça Dışarı Çıkmayın

Bakan Özhaseki, sosyal medya hesabından Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 13 Ağustos Pazar gününden başlayarak Kahramanmaraş'ta da etkisini gösterecek olan sıcak hava dalgasına dair uyarısını yayımladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2023 12:30
Kahramanmaraş'ı Sıcak Hava Dalgası Vuracak! Gerekli Olmadıkça Dışarı Çıkmayın

Verilen uyarıda, ülkemizin doğu ve güneydoğu bölgelerinde şu anda hissedilen sıcak hava dalgasının, 13 Ağustos Pazar gününden itibaren etkisinin artacağı ve diğer bölgelere de yayılacağı öngörülüyor. Hava sıcaklıklarının İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde önümüzdeki hafta boyunca mevsim normallerinin 6 ila 10 derece üzerinde seyredeceği belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre Ankara'da hava sıcaklığının 33-38, Kahramanmaraş'ta 38-45, İstanbul'da 28-29, İzmir'de 32-34, Hatay'da 36-42, Osmaniye'de, 38-45, Kayseri'de 37-40, Adana'da 38-45, Mersin'de 36-43, Konya'da 38-40, Eskişehir'de 37-41, Kırıkkale'de 39-41, Bolu'da 34-38, Karabük'de ise 37-40 derecelerde seyretmesi bekleniyor.

Bakan Özhaseki, paylaşımında şunları ifade etti: "Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı olarak Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yayımladığı verilere göre, Pazar gününden itibaren başlayarak bir hafta boyunca ülkemizde etkili olacak sıcak hava dalgalarına karşı vatandaşlarımızın önlem almalarını ve gereksiz dışarı çıkışlardan kaçınmalarını önemle rica ediyorum."

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.