Kahramanmaraş Usulü Acem Pilavı: Lezzet Şöleni Tarifi!

Kahramanmaraş usulü Acem Pilavı tarifiyle damakları şenlendirin! Kuzu eti, havuç ve baharatların muhteşem buluşmasıyla lezzeti keşfedin.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Şubat 2024 14:55
Kahramanmaraş Usulü Acem Pilavı: Lezzet Şöleni Tarifi!

Lezzetli bir sofra deneyimi için şahane bir tarif! İşte, kahramanmaraş usulü Acem Pilavı tarifi:

Malzemeler:

250-300 g kuşbaşı kuzu eti

1 adet kuru soğan

750 g havuç

3 su bardağı pirinç

Karabiber, kırmızı pul biber, az miktarda tarçın

Sade yağ

Havuç Ekşilemesi İçin:

500 g rendelenmiş havuç

Sumak (ekşi ahıdı) ya da nar ekşisi

2-3 diş dövülmüş sarımsak

Tuz ve kuru nane

Yapılış:

Kuşbaşı eti haşlayın ve köpüğünü alın. Suyundan ayrılan ortama ince doğranmış soğan, doğranmış havuç ve bir kısmı yağ ile ekleyerek kavurma işlemi yapın.

Et suyu ile pilavın suyunu ayarlayın. Ortama havuç ekleyin. Daha önce sıcak suyla haşlanmış pirinci yıkayıp suya bırakın. Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirin ve ayrılan yağ ile pilavı yağlayın.

Pilavi dinlendirip tabağa alın. Üzerine karabiber, kırmızı pul biber ve bir miktar tarçın ekleyin. Etleri pilavın üzerine yerleştirerek servis yapın.

Havuç Ekşilemesi:

Rendelenmiş havucu bir salata kabına alın. Suda açılan ekşi ahıdlardan birini, sumak ya da nar ekşisini ekleyin. Dövülmüş sarımsak ve tuz ilave edin.

Ekşilemenin üstüne bolca kuru nane ekleyerek pilavla birlikte tüketin.

Öneri: Acem pilavının tamamlayıcısı olan havuç ekşilemesiyle birlikte servis yapın. Şimdiden afiyet olsun!

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.