KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜN DEN AÇIKLAMA

2014- 2015 Eğitim öğretim yılında ilk defa öğrenci almak üzere Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi açıldı. Türkiye genelinde Anadolu Öğretmen Liselerinin dönüşüm kararı üzerine ilimizde bulunan dört adet Anadolu Öğretmen Lisesinden üçü (Elbistan, Afşi

Yayınlanma:
Güncelleme: 00 0000 00:00
KAHRAMANMARAŞ İL MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜN DEN AÇIKLAMA
ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK KAPANDI

Sosyal Bilimler Lisesinin açılmasıyla şehrimizdeki önemli bir eksiklik giderilmiş oldu. Geçmişinde ve geleneğinde, Necip Fazıl, Erdem Bayazıt, Cahit Zarifoğlu, Alaaddin Özdenören,  Mehmet Akif İnan, Abdurrahim Karakoç, Aşık Mahzuni Şerif, Rasim Özdenören, Nuri Pakdil, Sezai Karakoç, Bahaeddin Karakoç… gibi nice nice değerleri besleyen bu güzel şehirde Sosyal Bilimler Lisesi olmaması önemli bir eksiklikti. Bu okulun açılmasıyla birlikte sosyal bilimlere ilgi duyan öğrencilerimiz, yatılı imkânı bulunan bir eğitim ortamında öğrenim görecekler.

Okulun hem yatılı hem de ulaşımının kolay olması, bu okulla ilgili ayrı bir cazibe olacaktır.

 

EĞİTİM ÖĞRETİM

Sosyal Bilimler Liseleri,  son yıllarda Türkiye genelinde önemli bir fonksiyonu yerine getiriyor. Eğitimi ağırlıklı olarak matematik grubu ve sosyal derslerden oluşan bu okul, kendini sözel/sosyal alanda tanımlayan öğrencilerimiz için gidebilecekleri önemli bir alternatif olmuş durumda. Hukuk, Siyasal Bilimler, Kamu Yönetimi, Uluslar Arası İlişkiler, Edebiyat, Türkçe, Tarih, Coğrafya, Psikoloji, Felsefe gibi alanlarda eğitim almak isteyen öğrencilerimiz, bu okulu rahatlıkla tercih edebilirler.

 

 

Kaynak: Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.