KAHRAMANMARAŞ BAŞARI ÇITASINI YÜKSELTECEK Mİ?

Yeni eğitim öğretim dönemiyle ilgili gazetemize açıklama yapan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için hedeflerini anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Eylül 2016 09:34
KAHRAMANMARAŞ BAŞARI  ÇITASINI YÜKSELTECEK Mİ?

Yeni eğitim öğretim dönemiyle ilgili gazetemize açıklama yapan Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, 2016-2017 eğitim-öğretim yılı için hedeflerini anlattı. Akkurt, yeni dönemde öğrencilerin başarısını arttırmak için bir çok projelerin olduğunu belirterek, derslik başına düşen öğrenci sayısını da azaltacaklarını ifade etti.

 

2016-2017 eğitim-öğretim yılı başladı. Kahramanmaraş’ta binlerce öğrenci öğretmen yeni dönem için okulların yolunu tuttu. Kahramanmaraş genel itibariyle bir çok konuda Türkiye ortalamasının altında kalsa da bu başarıyı türkiye ortalamanın üzerine çıkarmayı hedefleyen Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Diriliş Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mücahit Dalkara’ya eğitim ve öğretim sisteminden, derslik sayısına kadar bir çok konuda açıklama yaptı. Dalkara’nın sorularını yanıtlayan Akkurt, “İçinde bulunduğumuz bu dönemde öğrencilerin başarısını arttırmak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

BAŞARI ÇITAMIZI YÜKSELTECEĞİZ

Yeni eğitim-öğretim döneminin ülkeye hayırlı olmasını temenni eden Akkurt, 2016-2017 eğitim öğretim yılında büyük başarılara imza atacaklarını anlattı. 300 bin ve Suriyeli öğrencilerle yeni eğitim öğretim yılına 13 bin öğretmenle başladıklarını ifade ederek şöyle dedi:

“Her dönem içerisinde söylüyorum bütün arkadaşlarımızla çok önemli  stratejik hedefleri koyduk. Önceki yıldan daha geride kalmamamız gerekiyor. Bunu sadece öğrenci başarısıyla değerlendirmemek gerekir. Geçen yıl da yapmış olduğumuz başarıları arttırmaya yönelik projelerimiz vardı, bunlardan eksikleri sıkıntılı olanları yeniden düzenleyerek inşallah bu süreçte uygulamaya dahil edeceğiz. Her dönem geçtiğimiz dönemden daha iyi noktalara geliyor. Eğer önceki yılın göstergeleri altına düşersek kendimizi başarısız sayacağız. Bizim daha çok insana, daha çok öğrenciye, daha çok veliye ve daha çok kursiyere ulaşma hedefimiz var.”

DERSLİK SIKINTISI ÇÖZÜLECEK

Derslik başına düşen öğrenci sayısı ortalamasını ve bu yılki beklentileri anlatan Akkurt, şöyle dedi: “Öncelikle eğitime devam eden okullarımız var. On birinci ayda ciddi anlamda teslim alacağımız okullarımız mevcut. Örneğin orman deposunda 3 tane okulumuz 3 tane yurdumuz var. Akedaş’ın da yapmış olduğu toplamda 48 derslikli iki tane okulumuzu teslim alacağız. İnşaatına başladığımız birkaç tane okulumuz var.  Bunların tamamını topladığında il genelinde 600 tane dersliğimiz oluyor. İnşaatına devam edilen okullar ve teslim alacağımız okullar bittiği zaman Bakanlığımızın önderliğinde derslik başına düşen öğrenci sayısını 28’e çekebileceğimizi düşünüyoruz. Bazı ilçelerimizde eğitim çok iyi durumda ve yeni projeleri hayata geçirmeye gerek kalmadı. Sıkıntı ilçelere bakarak merkez ve merkez ilçelerde daha fazla. Bizim temel hedefimiz derslik başına düşen öğrenci sayısını 28’e düşürmek.” Kapanan okullardan boşta kalan öğrencilerin diğer okullara yerleştirilmesi konusunda da değerlendirmelerde bulunan Akkurt şu ifadeleri kullandı:

Paralel yapıdan kapanan okullarda boşta kalan öğrenciler ile ilgili Bakanlığımızın ülke genelinde işleyen bir prosedürü var. Bu öğrencilerden prosedüre uygun olanlar gerekli okullara yerleştirildiler. İlkokul ve ortaokul düzeyindeki öğrenciler için uygun kontenjanlar açıldı.  Bu öğrenciler puan üstünlüklerine göre ve özel okullardaki kontenjanlara göre eğitimlerine başladılar” diye konuştu.

ÖĞRETMENLERE MÜJDE

Bakanlık tarafından açıklanan öğretmen atamaları ile ilgili de konuşan Akkurt, sözleşmeli ve özel kurumlarda ders veren öğretmenlere de müjdeler verdi. Akkurt, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 15 bin öğretmen alımı yapacağına vurgu yaparak şöyle dedi:

“Bu öğretmenler sözleşmeli oldukları için gittikleri yerde 4 yıl çalışacaklar. 4 yıl sonra kadroya geçmek isterler ise yine müracaat yapacaklar ve 2 yıl daha aynı yerde görev yapacaklar.  Dershanelerin  kapatılmasıyla ilgili olarak ise en az 10 yıllık bir deneyimi olan öğretmenler sözleşmeli öğretmenlik için başvuru yaptılar. Bu öğretmenlerin alım sayısı ise 5 bin civarında. Dershaneden sonra göreve başlayan öğretmenler de diğer öğretmenler gibi 4+2 sisteminde görev yapacaklar. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri doğuda tecrübeli öğretmenin olmaması ve giden öğretmenin orada fazla kalmak istememesiydi.  Bu sistemle doğuya giden öğretmenlerimizin mutlak başarılı olacağına inanıyorum. Büyük sıkıntılar ve büyük değişiklikler geçirdiğimiz bu dönemde yeni eğitim-öğretim yılında mutlaka bazı aksaklıklar olmuştur ve bunlar en yakın zamanda giderilecektir. 15 Temmuzdaki terör hareketinin okullarda tanıtımını ve bilgilendirmesini yaparak eğitime başladık. Bütün öğrencilerimize bilgilendirici kitapçıkları ve broşürleri dağıtıldı.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.