Kahramanmaraş 6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kaybedenler Berlin'de Anıldı

Berlin'de düzenlenen anma etkinliğiyle, Kahramanmaraş'taki 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri onurlandırarak, Türk-Alman dayanışmasına vurgu yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Şubat 2024 12:29
Kahramanmaraş 6 Şubat Depremlerinde Hayatını Kaybedenler Berlin'de Anıldı

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitirenler için Berlin'de düzenlenen anma etkinliği, 6 Şubat 2023'teki felaketi unutulmaz kılmak adına gerçekleşti.

Berlin Başkonsolosluğu'nun ev sahipliğinde Büyükelçilik binasında düzenlenen etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Depremde hayatını kaybedenler için okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından, deprem sırasında çekilen fotoğraflardan oluşan bir seçki izleyicilere sunuldu.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, büyük acıların millet birliğini ve kardeşliğini sınadığı kritik anlar olduğunu vurgulayarak, "Milletimiz bu zorlu sınavı başarıyla geçmiştir." şeklinde konuştu. Depremin hemen ardından devletin tüm imkanlarıyla harekete geçtiğini ve Türk milletinin birlik içinde olduğunu belirten Şen, Türk halkının depremzedelerle dayanışma içinde olduğunu ve devlet-millet birliğinin güçlü bir şekilde ortaya çıktığını ifade etti.

Başar Şen, Türkiye'nin büyük bir ülke olduğunu bir kez daha gösteren bu acı felaketin, Almanya'daki Türk toplumunun da özverili katkılarıyla desteklendiğini belirtti. Ayrıca, arama kurtarma çalışmalarına ve yardım gönderme konusundaki desteklerinden dolayı Alman makamlarına teşekkür etti.

Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı da Türk toplumunun deprem sonrasında Türkiye'nin yanında tek yürek olduğunu vurgulayarak, nadir görülen bir yardım seferberliğiyle milletçe dayanışma içinde olunduğunu söyledi. Berlin'deki Türk toplumunun gösterdiği yardımseverliğe de vurgu yaparak, "Almanya'da vatanına ve milletine bağlı, yüce gönüllü insanların varlığını bir kez daha görmüş olduk." dedi.

İlgili Haberler

KAYNAK: AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.