Kahramanmaraş 31 Mart 2024 seçim sonuçları (KMBB'yi kim kazandı?)

Kahramanmaraş'ta gerçekleşen yerel seçimlerde sandıklar kapandı. Sonuçlar merakla bekleniyor. AK Parti ve Yeniden Refah Partisi öne çıkıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Mart 2024 23:24
Kahramanmaraş 31 Mart 2024 seçim sonuçları (KMBB'yi kim kazandı?)

Kahramanmaraş'ta, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde oy kullanma işlemleri tamamlandı. Şehrin 1 milyon 116 bin 618 kişilik nüfusuyla birlikte milyonlarca seçmenin bulunduğu bu kentte, sandıkların kapanmasıyla birlikte oy sayım süreci başladı.

OY SAYIMI DEVAM EDİYOR

Şehirdeki seçim heyecanı, oy verme işlemlerinin sona ermesiyle birlikte yerini oy sayımına bıraktı. Kahramanmaraş, özellikle 6 Şubat depremlerinin merkez üssü olması nedeniyle sonuçları merak edilen illerden biri konumunda. Fırat Görgel, Zeynep Özbaş Arıkan, Muhammet Aydoğar ve Mesut Dedeoğlu'nun Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarıştığı seçimlerde, resmi olmayan sonuçlar da yavaş yavaş açıklanmaya başladı.

FIRAT GÖRGEL ÖNDE

Şimdilik resmiyet kazanmayan ancak dikkatle takip edilen sonuçlara göre, Kahramanmaraş'ta sandık oranı %68,16 olarak belirlendi. AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel %41,51 ile öne çıkarken, Yeniden Refah Partisi'nin adayı Muhammet Aydoğar %33,07 ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı Zeynep Özbaş Arıkan ise %17,21 oy oranına ulaştı. Sonuçların netleşmesi için oy sayım işlemi devam ediyor ve vatandaşlar resmi sonuçları bekliyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.