Kadın Kolları İl Başkanı Okur; Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 88. Yıl dönümü kutlu olsun!

Kahramanmaraş Ak Parti Kadın Kolları İl Başkanı Gül Çitil Okur, 5 Aralık Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının tanınmasının 88. Yıl dönümünde mesaj yayımladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Aralık 2022 11:05
Kadın Kolları İl Başkanı Okur; Kadınlarımıza Seçme ve Seçilme hakkının verilişinin 88. Yıl dönümü kutlu olsun!

Okur mesajına şöyle başladı; ''Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 5 Aralık 1934'te Anayasa'da, seçme ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliğiyle kadınlara seçme ve seçilme hakkını verdi. Böylece Türk kadını, çok sayıda Avrupa ülkesinden daha önce bu demokratik hakkına kavuştu. Kadın en eski Türk tarihinden itibaren baş tacı edilmiş, yönetici konumunda olmuştur. Yüce dinimiz de kadına ayrı bir kutsiyet ve önem yüklemiştir. AK PARTİ olarak biz de aileye ve kadınlarımıza hak ettiği değeri veriyoruz. Kurulduğumuz günden itibaren aileye ve kadınlarımıza yönelik çok sayıda yapısal reform yaptık, yasal düzenlemeleri hayata geçirdik. Genel Başkanımız, Liderimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında kadınlarımız için her türlü pozitif katkıyı verdik, vermeye de devam edeceğiz. Kadınlarımızın siyasal temsilinde, bürokrasi, ticaret, iş ve sosyal hayattaki varlığında son yirmi yıldır ciddi mesafeler kaydettik. 2002 yılında kadın milletvekili sayısı 24, kadın temsil oranı yüzde 4,4 iken şimdi kadın milletvekili oranı yüzde 17,35'e yükselmiştir, bugün 54'ü partimizden olmak üzere 101 kadın milletvekili vardır. Yerel yönetimlerden üniversitelere, mülki idarelerden dışişleri misyonumuza kadar her alanda kadın yönetici kendisine yer bulmaktadır. Kadınların tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de geçmişten gelen dezavantajlı konumlarını avantaja çeviren birçok düzenlemeyi ilk kez hükûmetlerimiz döneminde gerçekleştirdik.

whatsapp-image-2022-12-06-at-10-58-310.jpeg

Anayasa'da kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık ilkesini getirdik. Aile mahkemelerini kurduk. Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesine Dair 6284 sayılı Kanun'u çıkardık. Töre cinayetleri faillerinin en yüksek cezayla cezalandırılmasını sağladık. Kadına karşı şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesini gözettik. Başörtüsü yasağını kaldırdık. Nüfusu 100 bini geçen belediyelere kadın konukevi açma zorunluluğu getirdik. Uyguladığımız politikalarla erken yaşta ve zorla evlilikleri yarı yarıya azalttık. Bütün annelerimize doğum yardımı yapılması programını hayata geçirdik. Kadın istihdamı alanında izlediğimiz politikalar ve yürüttüğümüz projeler sayesinde kadınlarımızın iş gücüne katılımını büyük oranda artırdık. Kadınlarımız için esnek çalışma saatleri uygulamasını başlattık. AK PARTİ olarak burada sayamayacağım kadar çok düzenleme ve iyileştirmeye imza attık. Ülkemizin aydın geleceği için kadınlarımız büyük önem taşımaktadır. Dünyanın bir çok ülkesinden önce bu hakkı elde eden Türk kadınının hayatın her alanında hak ettiği yeri alması için Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde 21 yıldır hiç durmadan çalışıyoruz. Bu çerçevede yaptığımız düzenlemeleri ve projeleri daha ileriye taşımakta kararlıyız. Tüm bu yaptıklarımız yeterli mi? Tabii ki hayır. AK PARTİ olarak daha iyisini yapmak için çalışmalarımız devam edecektir. Çıktığımız bu yolda hedefimiz nettir. Kadınlarla Büyük Türkiye Yolunda ilerken Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ifade ettiği muasır medeniyetler seviyesi ve hatta üstü doğrudan hedefimizdir. Bu vesile ile 5 Aralık Dünya Kadın Hakları gününün 88. Yıl dönümünü kutluyorum. ''dedi!

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.