IŞIK HIZINDA GELİŞEN İLÇE: DULKADİROĞLU

IŞIK HIZINDA GELİŞEN İLÇE: DULKADİROĞLU

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Ocak 2017 17:17
IŞIK HIZINDA GELİŞEN İLÇE: DULKADİROĞLU

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay 2016 yılının ekonomi anlamında verimli geçtiğini, ülkenin her alanda kendisini geliştirdiğini ifade ederek, 2017 yılının ekonomi, siyasi, ve sosyal alanda iyi geçeceğini belirtti. Okay şunları kaydetti:

“2016 yılındaki bu olağanüstü şartları göz önünde bulundurduğumuz takdirde önümüzdeki mali tablo çok iyi. Ülkemizin sınır dışında askeri operasyon yapmasına ve tehlikeli bir darbe girişimi atlatmamıza rağmen ülke hem siyasi, hem ekonomik, hem de toplumsal olarak çok iyi durumda.

Bu durum son 12 yıldaki temel ekonomi ile ilgili altyapıların ne kadar sağlam olduğunu gösterir. Şuanda ülkemize bir taarruz söz konusu Döviz’in spekülatif bir şekilde yükseltilmesi ve terör olaylarıyla yıptarılmak istenmesi toplumumuzun bunları ekonomi olarak biraz sıkıntılar yaşattı.

Ancak hükümetimizin aldığı tedbirler sayesinde bu verilerin ekonomimizi, piyasamızı çok fazla etkilemedi. 2016 yılı her ne kadar dış mihrakların yıpratma çabaları olsa dahi başarılı bir yıl olarak geçtiğini söyleyebilirim.”

ORTA ÖLÇEKLİ ÜLKEDEN BÜYÜK ÖLÇEKLİ ÜLKEYİ GEÇTİK

Dış mihrakların bizi orta ölçekli devlet sınıfında tutmaya çalıştıklarını ifade eden Başkan Okay, Bu dış mihrakların oyunlarının bozulduğunu ve Türkiye’nin bölgede artık Büyük Ölçekli bir devlet olduğunu sövledi.

“Öncelikle ülkemizin 2017’ye kadar gelen kısmını bir süreç olarak değerlendirmemiz gerekiyor. Yani 2013 yılında başlayan Gezi Kalkışmasından bu yana ülkemizin üzerinden oynanan oyunları gördüğümüzde 2017’den beklentilerimiz de o derece temkinli olacaktır.

Yani Ekonomi olarak Ülkemizin üzerinde oynanan oyunların nasıl boşa çıktığını 2016 ‘da yaptığımız büyük projeler ile ispatladık. Dış mihraklar bizi ekonomi olarak yıpratabilirler ancak bu süreç başarılı ekonomi hamlelerle tersine çevrilebilir. Yani ülkelerin mevcut ekonomi politikaları size gelecek ile ilgili 1 veya 2 sene sonrası hakkında net bilgiler verebilir. Türkiye’nin de ekonomi verileri var ileriye dönük, Bu veriler tüm Dünya’da ekonomideki güç odaklarının ellerindeydi. Ve Türkiye’nin orta ölçekli devlet sınıfından, yüksek ölçekli devlet sınıfına çıkarmamak için üzerimizde oyunlar oynadılar ve oynayacaklarda.”

TÜRKİYE MASADA ÇOK GÜÇLÜ KONUMDA

Türkiye’nin Ortadoğuda izlediği başarılı stratejik hamleleri ile masada daha güçlü olduğunu vurgulayan Başkan Okay, ‘Artık  Ortadoğu’da problemi olan Türkiye ile masaya oturacak’ dedi.

 “Bu süreçlerin tamamı orta ölçekli ülkeden bölgesel etkinliği olan bir ülke konumuna geçiş işaretleriydi bunları istemeyen çevreler muhakkak vardı. Biz bunlar ile mücadele etmemize rağmen öngördüğümüz rakamlardan çok az bir sapma ile hedefimize doğru gidiyoruz. Artık çeşitli güç odaklarıyla güvenlik enstrümanlarıyla darbe girişimiyle şuanda en güncel konu olan Ekonomi ile ülkeye ayar vermeye çalışıyorlar. Türkiye’den bu tip müdahaleler le sonuç alamayacaklarını anlamaları lazım.

Biz bölgenin ve dünyanın artık etkin ülkelerinden biriyiz. Bizimle derdi olan artık masada çözmeye çalışacak. Artık masada Türkiye çok güçlü bir konumda, askeri müdahaleler ile birlikte sözümüzün daha çok dinleneceği bir Ortadoğu coğrafyası var.

Bizimle müzakere etmeleri lazım artık. Biz bölgede artık orta ölçekten çıkıp etkin bir devlet niteliğini taşıyoruz. Bu kadar terör olayları bu kadar müdahalelere maruz kalan ülkelerin ayakta kalmaları özel niteliklerinin bulunmasına bağlıdır. Tıpkı Türkiye gibi.

Biz bölgenin ve dünyanın artık etkin ülkelerinden biriyiz. Bizimle derdi olan artık masada çözmeye çalışacak.”

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.