İnşaat Türkiye’nin ekonomi kaynağıdır

İnşaat malzemelerindeki zamların sektörü olumsuz etkilediğini söyleyen Yurdagül İnşaat LTD. ŞTİ. Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yurdagül gazetemizin sorularını yanıtladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Aralık 2017 17:24
İnşaat Türkiye’nin ekonomi kaynağıdır

Kahramanmaraş’ın İnşaat sektörünü çevre iller ile kıyasladığımız zaman ne durumdayız?

Çevre illerimiz Kahramanmaraş’a göre biraz daha ileride. Çevre illerimize baktığımız zaman bizden daha üstünler. Bu hem mimari yapı konusunda hem de belediyecilik konusunda böyle. Bizim çok ciddi tanıtıma ihtiyacımız var. Bizim biraz göç almamız lazım. Bu durumdan bakılınca geri planda kaldığımız görülecektir. Bizim sektörümüzde herkes kendi işini yaparsa hiç sıkıntı yok. Sektörle alakası olmayan insanlar bu sektöre yönelmiş. Maliyet hesaplamasını yapamıyorlar sonra batıklar meydana çıkıyor.

Son zamanlarda ciddi bir maliyet artışından bahsediliyor. Bu konuda siz ne düşünüyorsunuz?

İnşaat malzemelerinin tümünde ciddi anlamda bir zam söz konusu. Hükümetimizden bunlara bir çözüm bulmalarını istiyoruz. Sektör zor durumda. İflas edenler var, inşaatlarını durduranlar var. İnşaat firmaları Türkiye’nin ekonomi kaynağıdır. İnşaat sektörü Kahramanmaraş’ta işsizliği azaltan bir sektördür. Bu zamanların aşağı çekilmesi gerekiyor. Maliyet açısından önceki dönemlere göre konutlarda fiyat artışları olacak. Vatandaşlar da çekingen davranıyor. Firmalar ne kadar malzemesi varsa günü kurtarmaya çalışıyor. Batmamak için çabalayan firmalar var. Ama bunun farkı önümüzdeki yıl hissedilecek. 100 bin liralık daireler 150 bin liraya çıkabilir. Zamlar şu anda konutlara yansımadı ama yeni yılla birlikte bu yansıyacaktır.

Son zamanlarda ortaya çıkan mağduriyetleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Vatandaş kimle ticaret yapacağını iyi araştırmalı. Bir işe girilecekse iyi sorup iyi araştırmaları lazım. Müteahhitlerin bu konularda hataları var. Kendi işlerini takip edip arkasında durması lazım. Her şeyin dışarıdan kolay olduğunu sanıyorlar. Bir de herkes bu işe girişti. Ama bu iş görüldüğü gibi de kolay değil. Kimse böyle olduğunu tahmin etmiyordu. Bu işin vergileri var sigortaları var. Hiçbir zaman dışarıdan görüldüğü gibi olmadı. Bu işte alan da satan da hesabını iyi yapacak. Vatandaşlar yanlışa düşmemek için firmanın daha önce yapmış olduğu daireye bakacak. O dairelerde oturanlara memnun olup olmadıklarını soracak, ondan sonra daire alacak. Biz yaptığımız işlerin sonuna kadar arkasındayız ve konutlarımıza son derece güveniyoruz.

Yurdagül İnşaat’ı anlatır mısınız?

2010 yılında kurulan bir firma olup, çalışmalarının her zaman üstüne koyarak kalitesini artıran bir firma. Kahramanmaraş’ta yıldızı parlayan bir firma. Şu ana kadar ortalama binin üzerinde daire yaptık. Biz binaya başlamadan önce konumlandırmasına çok dikkat ediyoruz. Vatandaşın ihtiyacını karşılayabilecek büyüklükte yapıyoruz. Vatandaşların sonradan içine para harcamayacağı şekilde düzen yapıyoruz. Vatandaşlarımızı üzmeden, aynı zamanda biz de üzülmeden çalışma yapıyoruz. Vatandaşın içeriye girdiği zaman oranın kendisine sıcak geldiği bir daire yapıyoruz. Vatandaş kontrolün kendinde olduğunu hissetmesini sağlıyoruz. Binalarda estetik çok önemlidir ve bu göz boyamak için yapılmamalı. Biz bu konulara çok dikkat ediyoruz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum