İkinci el telefon ve tabletler artık garantili satılacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2020 14:37
İkinci el telefon ve tabletler artık garantili satılacak!

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Artık ikinci el cep telefonu ve tablet alacaklar için garantili ürün dönemi başlarken, ikinci el telefon ve tablet satışı yapanların işleri epeyce zorlaşacak.

İkinci el telefonların ve tabletlerin yenilenip ambalajlanarak “yenilenmiş ürün” kapsamında garantili olarak satılmasına olanak sağlayan düzenleme hayata geçti. Ticaret Bakanlığının “Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik”i, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Satılan bu ürünlerin ambalajlarında ikinci el olduğunu gösteren “yenilenmiş ürün” ifadesinin de yazılması zorunlu olacak. Ürünlerin yenilenebilmesi için n az 1 yıl kullanılmış olma şartı getirildi.

cep-telefonu-cevc_cover.png

Buna göre, kullanılmış mallar, yenileme merkezleri tarafından, Bakanlıkça belirlenen düzenleme veya Türk Standardları Enstitüsünün belirlediği standartlara uygun şekilde yenilenebilecek. Yenilenen kullanılmış mallar, sertifikalandırıldıktan ve ambalajlandıktan sonra “yenilenmiş ürün” olarak tekrardan satışa sunulabilecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum