Hem devletimiz hem milletimiz kazansın

Girişimci Şahin Kurt oğlu ile birlikte gerçekleştirdiği proje ile ilgili gazetemize açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Kasım 2020 12:33
Hem devletimiz hem milletimiz kazansın

Geleceğin yatırımı ve sermayesi olabilecek solar jeneratör sisteminin desteklenmesi gerektiğini belirten Kurt, “Bu proje ile hem devletimiz hem de milletimiz kazanır. Bu proje ulusal bir projedir” ifadesini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın 'yenilenebilir enerji sistemlerinde projelere açığız' çağrısı üzerine harekete geçen Girişimci Şahin Kurt, yerli ve milli Solar jeneratör projesi ile Çin’e bağımlı olmanın önüne geçilebileceğini söyledi. Yetkililere ve işadamlarına destek çağrısında bulunan Kurt, "Millileşme çabaları neticesinde bu millete bu devlete borcumuz ödeyebilmek için üretiyoruz. Önümüzdeki yıllarda enerji savaşları yaşanacak. Bizde ne yapabiliriz dedik ve bu sistemi ürettik. Bu projemiz desteklenirse ülke olarak çok farklı boyutlara ulaşırız” ifadesini kullandı.

sahin-kurt---oglu.jpg


TÜRKİYE KAZANACAK

Kurt konuşmasının devamında şunları söyledi: “İstanbul'da İngiliz iş adamları geldiler ve bana projemin detayını sordular. Para da teklif ettiler. Ben tekliflerinin arka planında iyi niyet görmediğim için projemi kapattım. Bayrağıma baktım insanlarıma baktım ve ihaneti kendime yakıştıramadığım için orada toplantıyı terk ettim. Neden Kahramanmaraş'ta bir baba oğlun projesi başarıya ulaşmasın? Her zaman İngilizler, Amerikalılar mı kazanacak?."


ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK

Projemizin detayına gelirsek. Projemizin adı solar jeneratör. Gündüz güneş panelinden beslenen gecede bataryasından enerji olarak elektrik üreten bir sistem. Bu tür sistemler yapan birçok firma var. Fakat benim sistemim hepsinden farklı çalışıyor ve hepsinden daha verimli. Daha dayanıklı daha güçlü daha uzun ömürlü. Eğer devletimiz ve işadamlarımız maddi olarak bizlere destek çıkar önümüzü açarsa yapamayacağımız hiçbir şey yok. Bugün elektrik şirketlerinin bile ulaşamayacağı yerlere yayla evlerine arazilere elektrik götürüyorsak servetlere mal olan masraflara gerek olmaksızın üretim yapan çiftçimize destek olabiliriz.


BAKIMA GEREK YOK

Büyük şirketler yüksek maliyeti nedeniyle bu işlere girmek istemiyorlar fakat biz kendi yazılımımızı yaptık. Bu sistem bir evin klimasına varana kadar her türlü enerji ihtiyacını destekliyor. Bakım gerektirmiyor. Herhangi bir kısa devre sorununda robotik sistem otomatik olarak enerjiyi kapatıyor. Farz edelim kış aylarında sistem yeteri kadar güneş enerjisi almadı. Sistem mi şebekeden yüzde yirmi beş elektrik alarak kendini şarj ediyor. Ta ki güneş görene kadar. Sonrasında şebekeyi devre dışı bırakıyor. Bu sistem İspanya'da büyük arazilerde denendi. Güneş almasa dahi 6 ay boyunca sistem kendine yetebiliyor."


ÜLKEMİN KAZANMASINI İSTİYORUM

Büyük araziler için geliştirdiğimiz sistemde Güneş takip modülü sayesinde yüzde seksen enerji üreten bir projemiz hazır. Evler için endüstriyel kullanım için ve tarım amaçlı kullanım olmak üzere 3 paketimiz var. Evler için kullandığımız sistemde 6 KW ve 10 KW'LİK paketler. Endüstriyel sistemler için güç panellerini hesaplıyoruz ona göre bir paket hazırlıyoruz. Örneğin 500 KW elektrik üreten bir sistemde zaten devlet üretilen enerji satın alıyor. sayın Berat Albayrak geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada Güneş arazilerinin gecede üretim yapması için projeleri açığız dedi. Bu proje bizde var. Fakat dış güçler olarak nitelendirdiğimiz yabancı yatırımcıların bizden bunu çalmasını istemiyoruz o yüzden şu an kapalı tutuyoruz. Ben ülkemin kazanmasını istiyorum.

sahin-kurt,-solar-jenerator.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.