Halkın Mutfağı bu hafta Kahramanmaraş’ta

Halkın Mutfağı yeni bölümünde Kahramanmaraş’ı keşfe çıkıyor. Adnan Şahin ve Cüneyt Asan, Maraş Mutfağı’nın eşsiz tatlarını yerinde deneyimliyor. Tarhanası, sumağı, dondurması ve Çağlayancerit ceviziyle ünlü kentin mutfak kültürü ve zengin tatları...

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2020 10:39
Halkın Mutfağı bu hafta Kahramanmaraş’ta

Halkın Mutfağı yeni bölümünde Kahramanmaraş’ı keşfe çıkıyor. Adnan Şahin ve Cüneyt Asan, Maraş Mutfağı’nın eşsiz tatlarını yerinde deneyimliyor. Tarhanası, sumağı, dondurması ve Çağlayancerit ceviziyle ünlü kentin mutfak kültürü ve zengin tatları izleyiciyle buluşuyor. Halkın Mutfağı Maraş bölümü 13 Aralık Pazar günü saat 11.15’te NTV ekranlarında olacak.

Halkın Mutfağı, keyifli yolculuğuna Kahramanmaraş’tan devam ediyor. İkinci bölümüyle ekrana gelecek programda Günaydın Restoranları Kurucu Ortağı Cüneyt Asan ve Anadolu Halk Mutfakları Araştırmacısı ve Yazar Adnan Şahin, Maraş lezzetlerinin izini sürmek için şehrin altını üstüne getiriyor. ‘Emek olmadan yemek olmaz’ ilkesiyle yola çıkan programda Cüneyt Asan ve Adnan Şahin yöreyle özdeşleşmiş tatları deneyimliyor. İkili, sumak ve Çağlayancerit cevizinin tarladan sofraya yolculuğunu yerel üreticilerden dinliyor. Dillere destan Maraş dondurması ve bölgeye özgü firik tarhanasının üretim aşamaları izleyiciyle buluşuyor. Endemik bitkileriyle beslenen keçilerin sütüyle üretilen Maraş dondurmasının yolculuğu merak uyandırıyor.

‘Emek Olmadan Yemek Olmaz’ Cüneyt Asan ve Adnan Şahin, Türkiye’de sadece Maraş’ta üretilen firik tarhanasının üretilmesi için verilen emeği ve dökülen göz nurunu da ekranlara taşıyor.

Programın sonunda ise emek verenlerle bu lezzeti deneyimleyen herkes kadim lezzetlerle donatılmış sofranın etrafında buluşuyor. Anadolu lezzetlerini ilk ağızdan dinleyeceğiniz Halkın Mutfağı, Cüneyt Asan ve Adnan Şahin’in sunumuyla 13 Aralık Pazar saat 11.15’te NTV ekranlarında.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.