‘Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği düzenlendi

‘Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği düzenlendi

Yayınlanma:
Güncelleme: 02 Temmuz 2017 20:16
‘Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği düzenlendi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Geleneksel Muhtarlar Yayla Şenliği’nin ikincisi düzenlendi.  Etkinlikte Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, “Birlik ve beraberliğimiz için, geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmemiz için sıkı olmamız gerek. Huzurun olduğu yerde bereket olur o yüzden muhtarlarımıza çok iş düşüyor” dedi.

Başkonuş Yaylasında düzenlenen Geleneksel 2. Muhtarlar Yayla Şenliği Kahramanmaraşlı halk ozanlarının sahnede yer almasıyla başladı. Sonrasında Mehteran Takımının muhteşem konseri ile devam eden şenlik, birçok renkli sahneye neden oldu. İlçeler arası biber yeme yarışması, dondurma yeme yarışması ve halat çekme yarışması düzenlendi.

Mehteran Takımının ardından Kahramanamaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç yaptığı konuşmada muhtarlara hitap etti. Başkan Erkoç konuşmasında “Mahallelerimiz bizim en küçük birimlerimiz. Arının petekleri gibi.” dedi.

mm-002.jpg

Başkan Erkoç konuşmalarına şu şekilde konuştu; ”Saygıdeğer muhtarlarım, bizlerle burada beraber olduğunuz için sizlere şükranlarımız sunuyoruz. Bu program Türkiye’nin örnek programlarından birisi. Birlik ve beraberliğimiz için, geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyebilmemiz için sıkı olmamız gerek. Muhtarlarımız bize sorunlarını iletiyorlar ve sorun çözümlerinde etkin rol oynuyorlar. Bir çok güzel işlere imza atmamızda muhtarlarımızın çok büyük katkıları var. Olayları devamlı gündeme getirerek hızlı çözüm sağlanmasında etkin rol oynuyorlar. Demokrasi açısından muhtarlarımız çekirdek görevindeler. Demokratik yarışlarda milletimizin idaresini yansıtmaktalar. Milletimizin idaresini omuz omuza yaşatmaktayız. Gönül coğrafyamızda çok büyük sıkıntılar var. Ülkemize her alanda saldırılar var. Yanı başımızdaki ülkelerde aynı medeniyeti paylaştığımız insanlar büyük zulüm altındalar. Bu insanların hepsinin umudu Türkiye. Geçtiğimiz günlerde Bosna’ya gittik.  Oradaki mazlum kardeşlerimizin de hayallerinde Türkiye var. Birlik ve beraberlik içerisinde huzurlu bir Türkiye istemekteler. 15 Temmuzda alçakça bir saldırıya maruz kaldık. Alçak terörist grubu bu millete saldırdı. Türkiye’yi yakmak için küresel güçler ile birlik olup çalışmıştır bu FETÖ denen örgüt. Bu alçakça saldırıyı göğsümüzde söndürdük. Bunlar Türkiye’deki huzur ve barışı söndürmek için alçakça saldırılar yapmaktalar. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu ülkenin geleceği için canını ortaya koymuş ve gecesini gündüzüne katarak çalışıyor. Ve 15 yıldır Türkiye’yi getirdiği konum ortadadır. Mahallelerimiz bizim en küçük birimlerimiz. Arının petekleri gibi. Mahallelerimizdeki huzur ortamı şehrimizdeki huzuru sağlayacak. Sizlerin gayret ve çabası ile her şey daha da güçlenecek. Sizler devletimizin, yerel yönetimlerimizin temsilcilerisiniz. Hizmetler yapmaya gayret ediyoruz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Yaptığımız ihaleler sonucu firmalar durmadan çalışıyor. Birçok projeyi yıl sonunda bitireceğiz. Huzurun olduğu yerde bereket de olur. Sizlere çok görev düşüyor. Vatandaşlarımıza sahip çıkacağız. Bizim sıradaki hedeflerimiz grup yollarında asfaltsız yer bırakmamaktır. 2017 sonu itibari ile asfaltsız yol kalmayacak. Kuraklıktan dolayı içme suyu kaynaklarında sıkıntılar var. Bu yıl itibari ile içme suyunda problem olan bütün mahallelere müdahale edeceğiz. Bütün mahallelerimizin sıkıntılarını çözmek için bütün ihaleleri başlatacağız. Bu darbe girişimi çalışmalarımızı da aylarca olumsuz etkiledi. İş makinalarımızla nöbet tuttuğumuz için çalışmalarımızı ilerletemedik. Kahramanmaraş’ta 1700 kilometre yol yaptık. 1800 kilometre içme suyu hattı döşedik. Büyük parklar yapıyoruz. Şehrimizin marka şehir olması için gereken her şeyi yapma gayreti içerisindeyiz. Bizlerle omuz omuza yürüdüğünüzden dolayı hepinize teşekkür ediyorum.”

m-011.jpg

YAVŞAN YAYLASINA BÜYÜK YATIRIM

Bu yıl ikincisi düzenlenen Muhtarlar Yayla Şenliği’nde kürsüye çıkan Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç açıklamalarında Kahramanmaraş’a Yavşan Yaylası için önemli yatırımlar yapılacağını belirtti.

İmran Kılıç açıklamalarında bütün teşkilat ile el ele daha iyi hizmet için çalıştıklarını belirtti. İmran Kılıç; “Bizler büyük bir milletiz. Değerlerimiz var ve bu değerler için vermiş olduğumuz şehitlerimiz var. Şehit ve gazilerimizin canı pahasına milletimizin istikbaline yakışır hale getirmek hepimizin çabasıdır. Çocuklarımızı eğitimli donanımlı bir şekilde yarınlara hazırlamak için çalışıyoruz. Bütün bu amaçlarımızı gerçekleştirebilmek için bütün teşkilatımızla el ele daha verimli ve etkin hizmetler ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Milletimizi memnun edebilmenin çabasını sürdürüyoruz, sürdüreceğiz. Sizlerle birlikte Kahramanmaraş’ımızın ne gibi bir hizmet istediğini biliyoruz ve bu hizmetlerin verilmesi için çabalıyoruz. Yaşanabilir şehirler yaşanabilir ilçeler bizim açımızdan çok önemlidir. İnsanlarımız buralarda yaşıyor. Bu sene bir milyon 200 bin TL ödenek ayrılmış ve bu para yavşan yaylamıza harcanacaktır. Yavşan yaylasını çok güzel bir mesire haline getireceğiz. Milletimiz bunların hepsine layıktır. Siz muhtarlarımızla beraber bu hizmeti görüyoruz ve daha fazlası için gayret ediyoruz.” sözlerine yer verdi.

m1-026.jpg

“DERSLERİNİ VERDİK VE SANDIĞA GÖMDÜK”

İçişleri Komisyonu Başkanı Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç Geleneksek 2. Muhtarlar Yayla Şenliği’nde önemli konulara değindi. Terör örgütleri hakkında net konuşan Celalettin Güvenç; “1 Kasımda derslerini verdik ve sandığa gömdük.” dedi. Celalettin Güvenç devam eden konuşmasında; “Ülkemiz ve islam coğrafyası istiklal ve istikbal savaşı yürütüyor. Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kalkınmaya çalışıyor. Ama küresel güçler yeniden ayağa kalkma harekatımızı çökertmeye çalışıyorlar. Küresel güçler karşımızda topyekûn duruyorlar.  Güneydoğuda ellerinde silah olmayan kardeşlerimizin canına kıyarlarken, batıda ana muhalefet partisinin genel başkanının önderliğinde, arkasında FETÖ, PKK ile yürüyüş başlattılar. Sözde adalet adı altında yapmak istedikleri bir kere daha gezi olaylarını ortaya çıkarmaktır. Yapmak istedikleri bu ülkede güvenliğin kaybolmasıdır. Asla unutmayın, gezi olaylarında 31 Mayısta bu ülkede faizler yüzde 4.6 olmuştu. Eğer gezi olaylarını yapmasalardı o yılın sonunda bunu 2.5’a çekecektik. Bu ülkede daha fazla istikrar demek olacaktı. Ama bunu hazmedemediler. Sokaklarda tencere çaldırdılar. Sizin seçtiğiniz hükümeti devireceğiz dediler. Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve sizin desteğiniz ile hedeflerine ulaşamadılar. Yıkılmadık, ama sallandık. 7 haziran seçimlerinden sonra PKK’nın Ankara temsilcisi CHP liderine ‘ülkeyi birlikte ne güzel salladık’ dediler. Salladıkları Türkiye’nin geleceğiydi. 1 Kasımda derslerini verdik ve sandığa gömdük. O dersler referanduma kadar geldiler. Ama bu millet yine derslerini verdi. Yılın ilk çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 5 büyüdü. Bütün komplolara rağmen art arda ekonomik destek vererek el birliği ile dünyada en hızlı büyüyen ülkelerden birisi olduk. Önümüzdeki dönem sizlerle beraber hedeflerimize ulaşacağız. Ne yaparlarsa yapsınlar bu ülkeyi birinci sınıf ülkeler arasına sokacağız. Bize düşenler birlik ve beraberlik içerisinde olmaktır.” sözlerine yer verdi.

m2-015.jpg

“BELEDİYELERİMİZ AKTİF HİZMET VERİYOR”

Geleneksel 2. Yayla Şenliği’nde hep birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu dile getiren Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan muhtarlar ile iç içe olduklarını belirtti.

Vahdettin Özkan; “Geleneksel yayla şenliğinde beraber olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Ve böyle bir etkinlikte emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Böyle etkinliklerle birlik beraber olmak çok güzel bir durum. Belediyelerimizin böyle faaliyetlerinin altını çizerek önemli olduğunu belirtiyorum. Biz muhtarlarımızla beraber ilçelerimizde, köylerimizde toplantılar yapıyoruz. Birlikte iş takip sistemi adı altında kararlar alıyoruz. Aldığımız bütün talepleri değerlendirip iş programı haline getiriyoruz. Bununla hükümetimizin köylerimize ve mahallelerimize sunmuş olduğu imkânları takip edip hızlı bir şekilde uygulamaya geçiriyoruz. Belediyelerimiz çok aktif bir şekilde hizmet vermektedir. İyileştirilmesi gereken alanları iş takip sisteminde takip edip sizlerle istişare ederek kararlar alıyoruz. Bu şenlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” diyerek kürsüden ayrıldı. 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.