Gastronomi Festivali'nde K.Maraşlı Aşçı’dan Büyük Başarı

Genç Aşçı Abdullah Yalçın gastronomi festivalinde Kocaeli profesyonel aşçılar derneğini Temsil ederek Sebze ve Meyve oymacılığı bölümünden Gümüş madalya kazandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Şubat 2015 00:24
Gastronomi Festivali'nde K.Maraşlı Aşçı’dan Büyük Başarı

13’üncü Uluslararası Gastronomi Festivali İstanbul Mutfak Günleri’nde Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinden Olan Genç Aşçı Abdullah Yalçın 13.ulusal İstanbul mutfak günleri gastronomi festivalinde Kocaeli profesyonel aşçılar derneğini Temsil ederek Sebze ve Meyve oymacılığı bölümünden Gümüş madalya kazandı.


Bu yıl 13’üncüsü düzenlenen İstanbul Uluslararası Mutfak Günleri (International Gastronomy Festival – İstanbul) 28-31 Ocak 2015 tarihleri arasında Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği (WACS) iş birliği ile düzenlenen organizasyonda toplam 40 ülkeden 3000’den fazla şef aşçının katılımı ile Türk mutfağının dünya mutfağı ile entegrasyonu sağlanırken dünya lezzetleri İstanbul’a taşındı.


Fuar alanında Türk yeme-içme sektörünün önde gelen firmalarının bulunmasının yanı sıra etkinliğin en ilgi çekici yanını ise 73 kategoride aşçılık yarışmalarının düzenlenmesi oluşturdu.
Kahramanmaraş Ekinözülü Olan Genç Aşçı Abdullah Yalçın 13.ulusal İstanbul mutfak günleri gastronomi festivalinde Kocaeli profesyonel aşçılar derneğini Temsil ederek Sebze ve Meyve oymacılığı bölümünden Gümüş madalya kazanan Yalçın Maraş haber Ajansı İmtiyaz Sahibi İsmail Bozdoğan’a ulaşarak Yaşadığı Bu gurur sadece Kocaeli’n değil aynı zaman Kahramanmaraş’ın Gururu diyerek konuştu.


Aslen Kahramanmaraş’ın Ekinözü İlçesinde olan ve Kocaeli’nde Yaşayan genç milli aşçı Abdullah Yalçın, kırılması güç rekorlara imza atmaya devam ediyor Yaklaşık 5 Yıldır katıldığı her yarışmandan yüzünün akı ile Çıktığını İfade ederek, “Daha önce de katıldığını her yarışmandan ödülleriyle döndüğünü bu genç, yaşta böyle Bilgi ve tecrübeden  çalışkan ve yetenekli aşçı olmasından dolayı. Her zaman gündemi takip ederek sürekli kendilerini geliştirdiğini ve başarılarına başarı katığı” sözleri ile Maraş Haber Ajansına teşekkür etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.