Erkoç: "Cuntacı zihniyete omuz omuza set ördük"

Erkoç: "Cuntacı zihniyete omuz omuza set ördük"

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Temmuz 2016 16:53
Erkoç: "Cuntacı zihniyete omuz omuza set ördük"

15 Temmuz FETÖ’cü terör örgütüne mensup bir grup asker tarafından yapılan darbe girişiminde  Kahramanmaraş’ın tek vücut olarak birlikte hareket ettiğini belirten Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş’ın bütün renklerinin meydanlarda ortak bir duruş sergilediğini söyledi.

Unesco’nun Mozaik yolu toplantısı için Şanlıurfa, Gaziantep ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanları ile birlikte İstanbul’da toplantıda bulunduğunu hatırlatan Erkoç; “toplantı bittikten sonra, İstanbul’da bulunan hemşerilerimle buluşmak üzere bir yere gidiyordum. Sosyal medyadan yolların kapandığına dair paylaşılan bilgileri okudum. Ne olduğunu anladığımda bunun bir darbe olduğunu gördüm. Hemen Cumhurbaşkanımızın da bulunduğu Atatürk Havaalanına yöneldim.

Oraya geldiğimde Türkiye’nin renklerinin olduğu on binlerce insanın tankların, tüfeklerin önüne nasıl set olduğunu gördüm. Kahramanmaraş’tan ise birçok telefon aldım. Alevi camiasının önde gelen kanaat önderlerinden Mehmet Dede ve alevi kökenli muhtarlarımız da beni arayarak darbeye karşı olduklarını ve yardıma hazır olduklarını söylemeleri bizi çok mutlu etti. Temsil ettikleri camiaya ve kendilerine de teşekkür ediyorum. Bugün burada ise Türk’üyle, Çerkez’iyle, Kürt’üyle, Arap’ıyla, Alevi’siyle, Sünni’siyle ve her siyasi görüşten insanlarla tek vücut olarak otak bir duruş sergilenmesi verilmesi gereken en büyük mesajdır.

HER GÖRÜŞTEN İNSANLAR SET OLDULAR

15 Temmuz darbe girişiminin olduğu anlardan itibaren her fikirden, her düşünceden, her siyasi görüşten insanların tankların, tüfeklerin önünde set olmaları çok önemlidir. Bu bir millet hareketidir. Demokrasisine Cumhuriyetine, meclisine ve iradesine sahip çıktı. Allah razı olsun. Burada bulunan tüm herkese çok teşekkür ediyorum.

Cuntaya geçit verilmedi. Aziz milletimiz ise zaten bunu duyar duymaz Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile sokaklara indi ve tanklara göğsünü siper etti.  Birçok şehit verdik. Onlara da Allahtan Rahmet, kederli ailelerine ise baş sağlığı diliyoruz. Aziz milletimize baş sağlığı diliyoruz. Yaralılara da acil şifalar versin inşallah” dedi.

CUNTACILARA HEP BİRLİKTE GEÇİT VERMEDİK

Cuntacılara karşı tüm milletin ayağa kalkarak darbecilere geçit vermediğini de dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç konuşmasını şöyle sürdürdü; “Sayın Cumhurbaşkanımız da, Hükümetimizde, Partilerimizde asil bir duruş sergilediler. Türkiye tarihinde belki ilk defa böyle kanlı bir cunta, kanlı bir darbe girişimi oldu. Çünkü uçaklarla, F16larla insanlarına ateş eden böyle bir tarihte görülmemiş bir olaydır. Güvenlik güçlerini bombalayan, polisler, Emniyet Müdürlüklerini, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, Millet Meclisini bombalayan… Orada tek bir görüşten değil, çok çeşitli siyasi görüşler var. Meclisimizden dört tane gurup var. Hepsini birden yok etmek üzere yola çıkmış bir zihniyet. Canice bir zihniyet. Bu durumu lanetliyoruz. Ama Hamdolsun bu musibet ve bu bela milletimizin tek yumruk olmasına da bir vesile oldu Artık demokrasimiz açısından çok önemli bir noktadayız. Bugün Türk Demokrasisi Milletimizin duruşuyla artık Dünyada örnek alınan demokrasi haline gelmiştir. Bu durum bizim saygınlığımızı da arttırdı.

BEKÇİLİK YAPMAYA DEVAM

Bizim Kahramanmaraş’ımızın meydanında demokrasi bekçiliği yapıyoruz. Dünyaya mesaj veriyoruz. Bunu ise belli bir süre devam ettireceğiz. Sizleri de köy halkı ile mahalle halkı ile meydanımıza gelmeye devam etmenizi bekliyoruz. Allah Razı olsun. Daha yoğun bir şekilde akşamları bekliyoruz. Beraberce orada konuşmalar yapılıyor. Oradaki insanlara sözler veriyoruz.

 

KAYNAK: Maraştanhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.