Eğitimde Devrim: Kahramanmaraş Elbistan'da Ücretsiz Ders Destek Merkezleri Açılıyor!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, gençlerimizin geleceğine değer vererek ücretsiz Etüt Merkezleri açıyor. Eğitimde fırsat eşitliği için destek veriyoruz!

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ekim 2023 15:12
Eğitimde Devrim: Kahramanmaraş Elbistan'da Ücretsiz Ders Destek Merkezleri Açılıyor!

Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, Elbistan genelinde farklı bölgelerde Etüt Merkezleri açacaklarını ve öğrencilerin bu merkezlerden tamamen ücretsiz faydalanabileceğini duyurdu.

Başkan Gürbüz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; "Elbistan'da depremin ardından vatandaşların gelirlerinde ciddi bir düşüş yaşandı. Günümüzde dershaneler öğrencilerden yüksek ücretler talep ediyorlar, bu durum gençlerimizin eğitim olanaklarına erişimini zorlaştırıyor. Biz gençlerimizin geleceğini büyük bir hassasiyetle ele alıyoruz. Bu nedenle Etüt Merkezleri açma kararı aldık. Elbistan'da böyle bir ihtiyaç olduğunu biliyoruz. Bu amaçla Kültür Evlerimizi açıyoruz ve bu mekanlarda gençlerimize ders çalışma imkanları sunacağız.

baskan-gurbuz-ogrencilerimiz-icin-bunu-yapmak-zorundayiz.jpeg

"Okumak istiyorum" diyen gençlerimiz için Etüt Merkezleri kuruyoruz. İlk merkezimiz çok yakında faaliyete geçecek, ve buradaki hizmetler tamamen ücretsiz olacak. Buradaki kafe bölümü dahi ücretsiz olacak. Öğrencilerimizi sınavlarla seçeceğiz; yani sadece boş vakit geçirmek isteyen değil, gerçekten çalışmak ve geleceğini şekillendirmek isteyen gençleri burada görmek istiyoruz.

Elbistan'da eğitime büyük yatırımlar yapılıyor. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı'na da derin teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Elbistan'da neredeyse okulsuz kırsal bir alan kalmadı. Bu bölgelerden sürekli olarak Türkiye birincileri çıkıyor. Biz, bu gençlerimizin sağlıklı bir ortamda ders çalışmasını sağlama sorumluluğunu hissediyoruz. Bu, bizim gençlerimiz için bir borçtur. Taleplere ve ihtiyaca göre Etüt Merkezlerimizin sayısını artıracağız" şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.