Doğumsal Kulak Şekil Bozukluğu Tedavisi: SANKO'da Silikon Kalıplama Yöntemi!

Bebeğinizde doğumsal kulak şekil bozukluğu mu var? SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde Uzm. Dr. Hikmet Cilli liderliğindeki uzmanlarla ameliyatsız ve etkili çözümler bulun. Detaylar için bizi arayın!

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ekim 2023 12:25
Doğumsal Kulak Şekil Bozukluğu Tedavisi: SANKO'da Silikon Kalıplama Yöntemi!

SANKO Üniversitesi Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Hikmet Cilli, doğum sırasında ve sonrasında yaygın olarak görülen doğumsal kulak şekil bozukluklarının bebeklerin yüzde 5'inde kalıcı hale gelebileceğine dikkat çekti. Bu tür sorunlar arasında kepçe kulak, sarkık kulak, spock kulak, stahl kulak, sarmal şekil bozukluğu ve eksik antiheliks şekli gibi ciddi deformasyonlar bulunuyor.

Dr. Cilli, yenidoğan döneminde östrojen seviyesinin kulak kıkırdağının şekillenmesine yardımcı olduğunu belirterek, erken müdahalenin kulak şeklini büyük oranda düzeltebileceğini ifade etti. Doğru bir müdahaleyle yaşamın ilk 6 haftasında kulak şekil bozukluklarının yüzde 100'e yakın oranda düzeltilebileceğini açıkladı. Aksi takdirde cerrahi müdahale gerekebileceğini ve bu durumun hem riskli hem de maliyetli olduğunu vurguladı.

bebeklerde-kulak-sekil-bozukluklarina-son-uzm-dr-hikmet-cilli-ile-ameliyatsiz-cozumler.jpg

SANKO Üniversitesi Hastanesi'nde uygulanan silikon kulak kalıplama yöntemi sayesinde cerrahi işlemlere gerek kalmadan kulakların doğal şekline dönüştürülebileceğini belirten Dr. Cilli, bu yöntemin hem fizyolojik hem de psikolojik olumsuzlukların önüne geçilmesinde etkili bir çözüm sunduğunu söyledi. Bu yenilikçi yöntem, çocuklarda olası estetik ve psikolojik sorunları önleyerek, kalıcı sonuçlar elde etme imkanı sağlıyor.

İlgili Haberler

KAYNAK: Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.